De Verborgen Vijver - achtergrond-informatie

Zeker in de winter heb je tegenwoordig vrij zicht op de vijver achter de Dalton Den Haag, zoals het Daltonlyceum uit mijn tijd tegenwoordig heet.
  • Zeker in de winter heb je tegenwoordig vrij zicht op de vijver achter de Dalton Den Haag, zoals het Daltonlyceum uit mijn tijd tegenwoordig heet.

Het verhaal dat je waarschijnlijk daarnet nog las, speelt zich af rond een vijver achter de Dalton Den Haag. De schooltijd daar bekijk ik met wat gemengde gevoelens. Pas in de vierde (voor de tweede keer) en de vijfde klas vond ik pas enigszins mijn draai.

1976/2021
door Eduard Bekker

H

et verhaal is niet autobiografisch, maar geeft wel aardig weer hoe ik in onhandige eenzaamheid mijn tijd daar doorbracht.

Toen ik er leerling was, was de vijver vanaf het sportveld en het wandelpad rondom zo goed als onzichtbaar. Dat was helemaal het geval in de zomer als het struikgewas vol in het blad verkeerde.
Tegenwoordig is de vijver van alle kanten duidelijk te zien. Van struiken geen spoor meer. Er is inmiddels ook een lokaal bijgebouwd dat direct op de vijver uitkijkt, dus van een verborgen vijver is allang geen sprake meer.

Terug   > Home     > Lange Verhalen       > De Verborgen Vijver         > Achtergrond-info

De Verborgen Vijver


Real Time Web Analytics
rss
Demonstratie voor Oekraïne op het Haagse Lange Voorhout op 24 februari 2023