3c (1968 - 1969)

Klas 3c in het seizoen ’68/’69. Op de foto: Eddy van Woerkens, Lily Alink, Selma Breeuwer, Els Hendriks, Myriam van Beurden, wiskundedocent Gerrit Hupkes, Annelies Bouma, Rob Fruithof, Willem Drees, Hans Beugel, Marina Brouwer, Anton Borman, Lex Zwart, Bart Poppelaars, Irene Kreis, Melchior van Dansik, Liesbeth van Domburg Scipio, Herman Gazendam, Frank van Beek, Ivy Fonteijn, Sjoerd van Geuns en Corien Kiel (met mitella).
  • Klas 3c in het seizoen ’68/’69. Op de foto: Eddy van Woerkens, Lily Alink, Selma Breeuwer, Els Hendriks, Myriam van Beurden, wiskundedocent Gerrit Hupkes, Annelies Bouma, Rob Fruithof, Willem Drees, Hans Beugel, Marina Brouwer, Anton Borman, Lex Zwart, Bart Poppelaars, Irene Kreis, Melchior van Dansik, Liesbeth van Domburg Scipio, Herman Gazendam, Frank van Beek, Ivy Fonteijn, Sjoerd van Geuns en Corien Kiel (met mitella).

 


D

eze foto is genomen door Peter Janssen, die er dan ook niet op staat. Het is klas 3c en het moet ergens in de tweede helft van het schooljaar – dus in het voorjaar van 1969 – zijn, want mijn latere vriend Ruud Kraan, die zich later pas bij ons voegde, staat er ook op. Zelf kon ik me met moeite tussen Els Hendriks en Myriam van Beurden aan de tafel wurmen.

De klassenkampen vonden plaats in Drunen: een campingterrrein met zomerhuisjes en een hoofdgebouw.
Hiervan is niet niets meer aanwezig: het is aan de natuur teruggegeven.
Een excursie naar de Veemarkt in Den Bosch stond ook op het programma. De Partij voor de Dieren zou niet blij zijn geweest met de beeld die Vollinga hier heeft geschoten.
We zien ondermeer Rob Fruithof met zijn toenmalig vriendin Marja Molenaar, Lex Keasberry en de heer Sanders. Rob Vollinga komt zelf ook even in beeld.
Verder beelden van het sporten en het uitschudden van de dekens op de dag van vertrek. Ook de befaamde wipwap (tegenwoordig beslist als een levensgevaarlijk stuk speelgoed streng verboden) komt regelmatig in beeld.

Een zonnige middag op Ockenburg.Op deze foto op de bovenste rij van links naar rechts: Hans Beugel, Rob Fruithof, Willem Drees, Herman Gazendam, Anton Borman, Frank van Beek, Eduard Bekker en Bart Poppelaars.
  • Een zonnige middag op Ockenburg.
    Op deze foto op de bovenste rij van links naar rechts: Hans Beugel, Rob Fruithof, Willem Drees, Herman Gazendam, Anton Borman, Frank van Beek, Eduard Bekker en Bart Poppelaars.

Sportdag 1969

Een wat typisch samenraapsel, deze ploeg voetballers van klas 3c. Naast cracks als Hans Beugel en Herman Gazendam zijn hier ook mensen te herkennen, die niet bepaald als uitblinkers te boek staan - mezelf even uitgezonderd. Zo mocht Rob Fruithof, vanwege zijn zwakke rug aanvankelijk zelfs helemaal niet sporten.
Na een klinkende overwinning op 3 Mavo werd de competitie overigens gestaakt wegens een tekort aan scheidsrechters...

4b3 (eerste keer), seizoen 1969-1970

Eduard Bekker

Nazomer in 1969. Het aantal meisjes is door het exacte gehalte van deze hbsB-richting gedevalueerd tot vier. Van Annelies Bouma weet ik dat ze arts is geworden. Irene Kreis heeft het aan de andere kant van de wereld heel ver geschopt.

> Meer
Terug   > Home     > Thema’s       > Dalton         > 3c

Op het Daltonlyceum


Real Time Web Analytics
rss
UItzicht op de Catalaanse Pyreneeën vanuit Puigcerdà