Personen

Mensen die indruk op mijn maken of hebben gemaakt.

Op een avond viel het woord ‘verzet’

Eduard Bekker zaterdag 13 februari 1993leestijd: ± 7 minuten

‘Weg met Hitler!’, stond er 50 jaar geleden, op 12 februari 1943 op de muren van de Münchense Universiteit met grote, witte letters te lezen. Tien dagen later kwam er een einde aan het leven van drie studenten, die de kern vormden van de verzetsgroep ‘Die Weiße Rose’. De 23-jarige Christoph Probst, de 21-jarige Sophie Scholl en haar broer Hans moesten hun geweten met de dood door de valbijl bekopen.

> Meer

Sobibor - eindstation voor veel Nederlandse joden

Eduard Bekker

Mijn belangstelling voor het onrecht tegen de Joden heeft me altijd bezig gehouden. Tijdens mijn opleiding op de School voor de Journalistiek in Utrecht heb ik – dankzij de vrijheid die er toen nog heerste - de mogelijkheid gekregen om me er verder in te verdiepen.

> Meer

De bevlogen docent Duits en meer

Eduard Bekker 9 januari 2012leestijd: ± 4 minuten

Joachim Berger overleden. Triest nieuws, dat mij via slechts één advertentie in de Volkskrant ter oge kwam. Ex-docent Duits op ‘mijn’ Utrechtse School voor de Journalistiek Joachim Berger is op 2de Kerstdag 2011 in Berlijn overleden. Woonde hij daar? Ik kom redelijk vaak in Berlijn en had hem graag nog een keer opgezocht.

> Meer

Piet de Borst - betrokken wereldburger

Eduard Bekker 21 mei 2013leestijd: ± 3 minuten

Het bericht bereikte mij vanochtend via een advertentie in de ADHC: Piet de Borst, de markante winkelier van de Grote Markt is op 17 mei overleden.

> Meer

Cowboy Gerard: de parlandoman van Veronica

Eduard Bekker 4 augustus 2015leestijd: ± 2 minuten

Gerard de Vries, op 11 juni 2015 kinderloos overleden, is 81 jaar geworden. Tijdens zijn bestaan als discjockey bij Veronica kende ik hem als ‘Cowboy Gerard’.

> Meer
Terug   > Home     > Archief       > Personen
(Advertentie)

Thema’s en producties


Real Time Web Analytics
rss
UItzicht op de Catalaanse Pyreneeën vanuit Puigcerdà