Lake Michigan maakt van Chicago een kustplaats

Door stad en langs waterrand

De ‘boulevard’ van Chicago.
  • De ‘boulevard’ van Chicago.

Chicago valt direct op door haar grachten en ligging aan de rand van het volumineuze Lake Michigan, waarvan je de overkant niet meer kunt zien. Dat geeft je het gevoel dat deze stad een kustplaats is. En dat nodigt naast een wandeling door de binnenstad ook uit voor flaneren langs de ‘boulevard’.

10 t/m 13 juni 2015
door Eduard Bekker • Foto’s: Vader & Zn.

D

ie ‘boulevard’ op zich stelt niet veel voor. Een wat shabby trottoir, zoals je die meestal in de VS ziet, maar het uitzicht is fraai en er loopt veel publiek. En er is zowaar een kiosk met onder meer ijs! Maar de pier biedt wel heel veel aan horeca en ander vermaak. Zo zijn wij daar naar de première van Jurrassic World geweest in het IMAX-theater.
Aan het havenhoofd aan de zuid-zijde vind je dan weer het Adler Planetarium (niet druk bezocht) en het Shedd Aquarium (met een rij van meer dan een uur!).

Verder treffen we relatief weinig winkels en eetgelegenheden aan in de binnenstad. Tekenend is dat we er tevergeefs hebben gezocht naar een wasserette: iets dat je bijvoorbeeld in San Francisco centrum op vrijwel elke straathoek aantreft.

Klik op een foto voor een vergroting.
Vervolgens kun je bladeren met ’t scrollwieltje, de pijltjestoetsen, of (ook met een tablet) door links en rechts naast de foto te klikken.

Klik op een foto voor een vergroting.
Vervolgens kun je bladeren door rechts of links te kliken of te wrijven.

Terug   > Home     > Thema’s       > Reizen         > VS           > Chicago             > Langs stad en waterrand

Winkels en horeca in Chicago niet voor het oprapen


Real Time Web Analytics
rss