Treinreis met overnachting

Chicago - Grand Junction

De reis voort voor een groot deel langs de Colorado Rivier door een onherbergzaam landschap.
  • De reis voort voor een groot deel langs de Colorado Rivier door een onherbergzaam landschap.

Samen met onze treinreis van Grand Junction naar Sacramento is dit onze langste treinreis: meer dan 26 uur! Alle reden om halverwege even een paar dagen pauze te houden en een kleine provinciestad te bekijken: Grand Junction.

14 - 15 juni 2015
door Eduard Bekker • Foto’s: Vader & Zn

W

iFi hebben we hier helaas niet. Wel is er stroom. En niet te vergeten een restauratie. Daar moet je voor reserveren. Als je aan de beurt bent, wordt je naam via de intercom omgeroepen. Het eten is overvloedig - of het nou het ontbijt is om het diner. Wil je het bescheidener aanpakken, dan kan het ook. Een verdieping lager heb je een snackbar, waar je pizza‘s, hamburgers en zo meer kunt krijgen, al opgewarmd in een magnetron.

Lege stoelen.

De stoelen zijn ruim en we hebben het geluk dat we alle drie een twee lege stoelen naast elkaar kunnen vinden. Dat zijn echter niet de toegewezen plaatsen. Als je conducteur constateert dat we zijn verkast, verhuist hij zijn handgeschreven reserverinkjes en prikt ze onder de bagagerekken boven onze nieuwe stoelen vast.
Hier moeten we het maar mee doen voor de nacht: een ‘sleeper’ is voor ons veel te duur.

Vergezichten.

Het is verder een buitengewoon avontuurlijke reis met fraaie vergezichten.
Tussen Denver en Grand Junction wurmt de trein zich naast de nog bescheiden, edoch snel stromende Colorado Rivier door valleien, kloven en ravijnen.

Klik op een foto voor een vergroting.
Vervolgens kun je bladeren met ’t scrollwieltje, de pijltjestoetsen, of (ook met een tablet) door links en rechts naast de foto te klikken.

Klik op een foto voor een vergroting.
Vervolgens kun je bladeren door rechts of links te kliken of te wrijven.

Terug   > Home     > Thema’s       > Reizen         > VS           > Chicago - Grand Junction

Treinend door de VS


Real Time Web Analytics
rss