Langs de Colorado-rivier

Fietsen rond Grand-Junction

Het is een hete dag. Gelukkig komen we soms wat schaduw tegen.
  • Het is een hete dag. Gelukkig komen we soms wat schaduw tegen.

Grand Junction heeft ook een zaak die fietsen verkoopt en verhuurt. Voor 35 dollar de fiets huren we drie soepel rijdende exemplaren. We volgen de Colorado-rivier naar het Westen.

17 juni 2015
door Eduard Bekker • Foto’s: Vader & Zn

W

e steken de rivier over bij een verkeersviaduct. We hadden graag ook het nabijgelegen Fruita bezocht, maar het fietspad daarheen staat blank. Nee, hier is niet echt sprake van droogte. Maar verzengend heet is het wel vandaag.
Een oudere man op de fiets heeft een stukje de weg gewezen. We danken hem en zeggen dat we hem verder niet nodig hebben, omdat we de route ook zonder hulp kunnen vinden. Teleurgesteld druipt hij af.

Sjieke buitenwijk

We bevinden ons dan in een sjieke buitenwijk op de ‘hoge’ oever van de Colorado Rivier. Het doet me denken aan de hoger gelegen wijk van Wageningen, waar je ook de beter verdienenden aantreft. Ik noem het dan ook maar ‘Grand Junction Hoog’.

Supermarkt

We dalen af, fietsen een stukje door een lommerrijk gebied en verheugen ons beneden in de aanwezigheid van gigantische supermarkt, waar we even heerlijk kunnen afkoelen.
Daarna wordt het echter weer klimmen en komen we oververhit aan bij een picknickplek. Een prima gelegenheid om de waterflessen weer bij te vullen en aan de afdaling naar huis te beginnen.

Klik op een foto voor een vergroting.
Vervolgens kun je bladeren met ’t scrollwieltje, de pijltjestoetsen, of (ook met een tablet) door links en rechts naast de foto te klikken.

Klik op een foto voor een vergroting.
Vervolgens kun je bladeren door rechts of links te kliken of te wrijven.

Terug   > Home     > Thema’s       > Reizen         > Dwars door de VS           > Grand Junction             > Fietsen

Grand Junction: relaxt stadje, mooie omgeving


Real Time Web Analytics
rss
Blik op het bergmassief ten Noorden van Grand Junction vanaf de zuidoever van de Colorado Rivier.