Portfolio en Curriculum

Het ‘wonder’ bij het AD duurde veel te kort

Eduard Bekker januari – juni 2022leestijd: ± 35 minuten

Een droom die telkens terugkeerde en ineens leek uit te komen: weer ingezet worden op een regioredactie. Het is me vijf maanden gelukt, maar als het aan mij lag was ik veel langer gebleven.

> Meer

Webontwerp & Nieuwsbrieven

Eduard Bekker leestijd: ± 1 minuut

Wij maken websites met een eigen onderhoudsysteem. Tegenwoordig wordt dit een Content Management Systeem (CMS) genoemd. Eventueel kan de klant hiermee zelf zijn of haar website onderhouden. Sommige klanten doen dat dan ook.

> Meer

BOF bulletin

Eduard Bekker leestijd: ± 1 minuut

“Nieuws verwoorden in de taal van de ondernemers”, dat was aanvankelijk de opdracht, waarmee ik aan het BOF bulletin begon: een maandelijkse periodiek voor ondernemers in de Haagse Binnenstad.

> Meer

Klussen voor de liberalen

Eduard Bekker

De klussen voor de VVD zijn een uitdaging. Want het moet snel.

> Meer

Den Haag Centraal

Eduard Bekker

Den Haag Centraal is de uitwijkplaats voor voormalige journalisten van de ‘oude’ Haagsche Courant. Velen konden vertrekken met een gunstige regeling en enkelen van hen hebben zich met hoofdredacteur Coos Versteegh genesteld aan de Korte Poten.

> Meer

Productie voor het het Haags Nieuwsblad

Eduard Bekker 2006 - 2009leestijd: ± 1 minuut

Het Haags Nieuwsblad verscheen elke week op vrijdag in een oplage van oplage van 91.300 exemplaren exemplaren met Haagse berichten. Het werd bezorgd in de ‘wat betere wijken’. Soms kreeg ik verzoeken om ergens heen te gaan, maar veelal handelde ik op eigen initiatief. Ik had dus de volledige vrijheid te schrijven wat ik wilde, maar ben ermee gestopt toen mijn gage vijfvoudig zakte. Jammer, want het was leuk werk om nieuws op te pakken dat ik zelf belangrijk vond.

> Meer

Gemotiveerde avondstudenten

Eduard Bekker Najaar 2004leestijd: ± 2 minuten

Werken op afroepbasis heeft voor- en nadelen. Een nadeel is het tijdelijke, maar dat kan soms ook juist een voordeel zijn, als de omstandigheden ‘suboptimaal’ zijn, om het even tactisch uit te drukken. Dit was op de Fontys Hogeschool in Tilburg – waar ik najaar 2004 aantrad – zeker het geval. Kortom: het was leuk om te doen, maar er permanent werken zou me een behoorlijke dosis frustraties hebben opgeleverd.

> Meer

Huis aan huis in Den Haag West

Eduard Bekker 2002

Veel te kort, deze periode bij dit huis-aan-huis-blad, maar helaas was het budget van de Haagse Kust Media B.V. niet toereikend om ons aan te houden als freelancer.

> Meer

Internetredactie NRC-Handelsblad

Eduard Bekker leestijd: ± 2 minuten

Ook ik nog op de internetredacie van de NRC vertoefd, zij het slechts een bescheiden periode.

> Meer

Cobouw – Dagblad voor de Bouw

Eduard Bekker februari 1993 - oktober 1998leestijd: ± 2 minuten

Hoewel ik bij Cobouw opmaakredacteur was, heb ik hier ook twee artikelen kunnen schrijven, welke hieronder te lezen zijn.

> Meer

Haagsche en Goudsche Courant

Eduard Bekker juni 1989 â€“ januari 1993leestijd: ± 1 minuut

Bij de Haagsche Courant heb ik - tot een ontslaggolf er helaas een einde aan maakte - de echte sfeer van een dagblad mogen proeven. Toen nog met behalve de stadsredactie ook een eigen binnen- en buitenlandredactie. Net als bij de Gooi- en Eemlander en de Amersfoortse Courant werkte ik hier als opmaakredacteur.

> Meer

Amersfoorstse Courant & Veluws Dagblad

Van 1986 tot 1989leestijd: ± 4 minuten

Als opmaakredacteur bij de Amersfoortse Courant heb ik weer een vaste baan. Maar niet voor lang, want ik blijf verlangen naar een baan op de redactie van de Haagse Courant, in mijn geboorteplaats.

> Meer

De politierechter: vonnissen een jaar na dato

Eduard Bekker Van 1985 t/m 1988

Van 1985 t/m 1988 ben ik freelance rechtbankverslaggever voor het Utrechts Nieuwsblad en de Amersfoortse Courant. Het betreft ‘lichtere zaken’. Maar juist daarom bieden ze een aardige inkijk in de Nederlandse samenleving: ijzerdieven, dronken rijders, openlijke geweldpleging, fraude, vieze keukens. Alles passeert hier de revue.

> Meer

Dagblad De Gooi- en Eemlander

Eduard Bekker leestijd: ± 2 minuten

Na een half jaar hangt De Gooi- en Eemlander aan de telefoon, de regionale krant uit Hilversum en omstreken. Ze zoeken dringend een opmaakredacteur. Dat is een iemand, die de artikelen op een verantwoordelijke wijze met foto’s en advertenties over een pagina verdeelt. Als een van de weinige leerlingen op de School voor de Journalistiek ben ik ooit interesse in die richting getoond en is mijn naam rond gaan gonzen.

> Meer

School voor de Journalistiek

Eduard Bekker

De School voor de Journalistiek in de vroege jaren ’80. Een rommelig uitgeleefd lekkend oud schoolgebouw aan de Utrechtse Palmstraat, met een venijnige scheur in de kantinevloer. Welkom in het voorportaal van de Nederlandse pers.

> Meer
Terug   > Portfolio en Curriculum

Thema’s en producties


Real Time Web Analytics
rss
UItzicht op de Catalaanse Pyreneeën vanuit Puigcerdà