Weer zo’n Haagse Gemiste Kans

Tramhalte

Het huidige tramplatform aan de kruising Conradkade-Laan van Meerdervoort, richting Station Holland Spoor.
  • Het huidige tramplatform aan de kruising Conradkade-Laan van Meerdervoort, richting Station Holland Spoor.

Den Haag wil alle kiosken de stad uit hebben, omdat die volgens de vroede vaderen zouden misstaan bij het sjieke stadsbeeld dat ze voor ogen hebben. Zo ook die aan de Conradkade bij de Halte van Lijn 11. Maar daarmee wordt een ideale oplossing over het hoofd gezien.

18 april 2015
De ‘Eetsalon’ bij de abri aan de overkant van lijn 11, waar de gemeente vanaf wil, ‘want past niet in het stadsbeeld’.
  • De ‘Eetsalon’ bij de abri aan de overkant van lijn 11, waar de gemeente vanaf wil, ‘want past niet in het stadsbeeld’.


S

inds een tijdje vind je hier langs het water bij de halte van lijn 11, richting Station Holland Spoor een fraai platform met houten (!!!) banken. Dat is ontstaan, als afdekking van een transformatorstation voor de RandstadRail. Leuk, maar veel heb je er verder niet aan.

Aan de andere kant van het spoor van lijn 11 staat een snackkiosk. Daar wil de gemeente vanaf, want verstoring van het stadsbeeld.

Daar is nu echter een prima oplossing voor te vinden: het nieuwe plateau langs het water zou een prachtige lokatie zijn: met wat gemeentegeld zou je daar een prima snackgebouwtje met terras kunnen inpassen.. Ook handig voor dorstige rondvaartbootpassagiers: er is al een aanlegplaats met trap. Helaas geeft falen in het verleden hier al een garantie voor de toekomst: het zal er nooit van komen. Maar ik moest het toch even kwijt.

Terug   > Home     > Thema’s       > Arm Den Haag         > Tramhalte lijn 11

Real Time Web Analytics
rss
Het deel van de Bomenbuurt dat door de bezetter is gesloopt voor de Atlantic Wall.