5b2 (1971-1972)

Op dezelfde plek als het voorgaande jaar. Op de bovenste rij van links naar rechts: wiskundeleraar Scheps, Peter Vermeulen, Margot Sik, Colin Knaake, Marina Brouwer en Dirk Ludikhuizen. In het midden Peter Schregardus, Hans Beugel, Sjoerd van Geuns, Jan Visée, Ellen Forbes, Marga van Stockum, Fransien Drees, Joep Vesters en Reino de Boer. Vooraan zitten Emiel Haagmans, Hugh Maaskant, Ton Borman, Eduard Bekker, Han Juch en Ben ten Brink.
  • Op dezelfde plek als het voorgaande jaar. Op de bovenste rij van links naar rechts: wiskundeleraar Scheps, Peter Vermeulen, Margot Sik, Colin Knaake, Marina Brouwer en Dirk Ludikhuizen. In het midden Peter Schregardus, Hans Beugel, Sjoerd van Geuns, Jan Visée, Ellen Forbes, Marga van Stockum, Fransien Drees, Joep Vesters en Reino de Boer. Vooraan zitten Emiel Haagmans, Hugh Maaskant, Ton Borman, Eduard Bekker, Han Juch en Ben ten Brink.


S

ommige mensen zijn gewoon zichzelf gebleven, zoals Marina Brouwer en Sjoerd van Geuns, maar anderen, zoals Joep Vesters, Reino de Boer hebben hun haar een ‘lokje langer’ laten groeien en bovendien hun boordeknoopje open gezet.
Han Juch is van een ‘brave padvinder’ veranderd in een vriendelijk ogende bebaarde filosoof.
Ben ten Brink - een jaar geleden nog echt een ‘fatje’- oogt als een nonchalant geklede gezonnebrilde blitzkikker. Dirk Ludikhuize en ik (we werden vaak met elkaar verward), denken met het tij mee te kunnen varen, door alleen ons haar wat langer te laten groeien.

Scheps bleef afscheid nemen

Van de heer Scheps was overigens al minstens twee keer afscheid genomen vanwege de pensioengerechtigde leeftijd, maar om onopgehelderde reden, bleef hij (niet altijd tot vreugde van iedereen) toch lesgeven. Maar bij het mondeling eindexamen heeft hij velen ‘gematst’, door ze van te voren doorgenomen vragen te stellen, waardoor zijn populariteit op de valreep sterk toenam. Daarna kwam het definitieve vertrek. Hij heeft er niet lang van mogen genieten (of miste hij zijn klasje eigenlijk toch?). Kort na de zomer overleed hij.

Creatieve week

In het voorjaar van 1972 hadden we een ‘creatieve’ week. Er werden toen drie hoorspelen gefabriceerd. Twee ervan heb ik kunnen bewaren.


Hoe komen de gaten in de kaas?

Dit is het hoorspel ‘Hoe komen de gaten in de kaas?’ naar een verhaal van Kurt Tucholsky. Ben Verhoef (Nederlands) begeleidde ons hierin. De namen van de medespelers ken ik niet meer, op Han Juch, Erik van Balen, Jack Stern en ik zelf na.


Maigret, inspecteur van Onderwijs

Hoorspel, waarbij de toen druk aan de weg timmerende Oscar van Rijswijk de hoofdrol op zich nam. Verder kom je hier de stemmen van bekende docenten uit die tijd tegen, zoals die van Wiegand Bruss (biologie), Degens (scheikunde), Van West (wiskunde), J. Hupkes (Frans), Evenhuis (Grieks), Hornsveld (geschiedenis) en Mevrouw v.d. Lingen (Frans).

De reunie van 1985

Eduard Bekker leestijd: ± 1 minuut

In 1985 was er een grote reünie in het gebouw aan de Aronskelkweg. Bij deze gelegenheid werd in het scheikundelokaal een fotosessie gehouden. Voor zover ik weet betreft deze foto de examenjaren 1971-1974 (mocht ik me vergissen, stuur me dan een correctie). Ik ken van lang niet alle leerlingen de naam, dus voor aanvullingen (of spellingcorrecties!) houd ik me aanbevolen.

> Meer
Terug   > Home     > Thema’s       > Dalton         > 5b2

Op het Daltonlyceum


Real Time Web Analytics
rss
UItzicht op de Catalaanse Pyreneeën vanuit Puigcerdà