Eind 1971 moet het blijkbaar ineens allemaal ‘wat losser’, zoals uit deze foto blijkt - zeker als je hem vergelijkt met die van het jaar daarvoor.
ommige mensen zijn gewoon zichzelf gebleven, zoals Marina Brouwer en Sjoerd van Geuns, maar anderen, zoals Joep Vesters, Reino de Boer hebben hun haar een ‘lokje langer’ laten groeien en bovendien hun boordeknoopje open gezet.
Han Juch is van een ‘brave padvinder’ veranderd in een vriendelijk ogende bebaarde filosoof.
Ben ten Brink - een jaar geleden nog echt een ‘fatje’- oogt als een nonchalant geklede gezonnebrilde blitzkikker. Dirk Ludikhuize en ik (we werden vaak met elkaar verward), denken met het tij mee te kunnen varen, door alleen ons haar wat langer te laten groeien.
Van de heer Scheps was overigens al minstens twee keer afscheid genomen vanwege de pensioengerechtigde leeftijd, maar om onopgehelderde reden, bleef hij (niet altijd tot vreugde van iedereen) toch lesgeven. Maar bij het mondeling eindexamen heeft hij velen ‘gematst’, door ze van te voren doorgenomen vragen te stellen, waardoor zijn populariteit op de valreep sterk toenam. Daarna kwam het definitieve vertrek. Hij heeft er niet lang van mogen genieten (of miste hij zijn klasje eigenlijk toch?). Kort na de zomer overleed hij.
In het voorjaar van 1972 hadden we een ‘creatieve’ week. Er werden toen drie hoorspelen gefabriceerd. Twee ervan heb ik kunnen bewaren.
Dit is het hoorspel ‘Hoe komen de gaten in de kaas?’ naar een verhaal van Kurt Tucholsky. Ben Verhoef (Nederlands) begeleidde ons hierin. De namen van de medespelers ken ik niet meer, op Han Juch, Erik van Balen, Jack Stern en ik zelf na.
Hoorspel, waarbij de toen druk aan de weg timmerende Oscar van Rijswijk de hoofdrol op zich nam. Verder kom je hier de stemmen van bekende docenten uit die tijd tegen, zoals die van Wiegand Bruss (biologie), Degens (scheikunde), Van West (wiskunde), J. Hupkes (Frans), Evenhuis (Grieks), Hornsveld (geschiedenis) en Mevrouw v.d. Lingen (Frans).
In 1985 was er een grote reünie in het gebouw aan de Aronskelkweg. Bij deze gelegenheid werd in het scheikundelokaal een fotosessie gehouden. Voor zover ik weet betreft deze foto de examenjaren 1971-1974 (mocht ik me vergissen, stuur me dan een correctie). Ik ken van lang niet alle leerlingen de naam, dus voor aanvullingen (of spellingcorrecties!) houd ik me aanbevolen.
> MeerThis Dutch gentleman plays 🇺🇦 music every day in The Hague (a subscriber sent me this). He also joined 🇺🇦 protests in front of the russian embassy.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) June 17, 2022
Thank you, Sir. Every voice, every action matters. We are grateful for support, it makes us stronger and will lead to Victory. pic.twitter.com/Vk3JlWsMA4