Andere websites over de DDR

De DDR op een kaart uit 1961. Ten opzichte van West-Duitsland was de DDR opmerkelijk kleiner, maar behelsde wel veel meer dan alleen Oost-Berlijn...
  • De DDR op een kaart uit 1961. Ten opzichte van West-Duitsland was de DDR opmerkelijk kleiner, maar behelsde wel veel meer dan alleen Oost-Berlijn...

Mensen in Nederland - maar ook vaak zelfs uit West-Duitsland - weten maar weinig over de DDR. Het gaat vaak niet verder dan ‘iets met een muur, waardoor mensen ergens niet uit konden’. Wie die muur dan heeft gebouwd, Hitler, Frans Joseph Strauß of iemand anders, dat weten ze niet.


D

at er gewoon Duits werd gesproken i.p.v. Russisch was voor sommige Nederlanders ook een openbaring. En dat er buiten Oost-Berlijn ook nog DDR was, is bij velen niet bekend.
Maar hoe was het nu om te leven in een dictatuur? Hoe was het om je daarbij neer te moeten leggen? En dan het beste ervan zien te maken (dat lukte soms wonderbaarlijk goed)? Daarover lees je weinig.

De belangrijkste Nederlandse site over de DDR lijkt me het DDR-museum. Veel informatie en een uitgebreide pagina met uitgaanstips en verwijzingen naar andere sites.

Terug   > Home     > Nieuws & Thema’s       > Thema’s         > DDR           > Links

Levenshoofdstuk DDR


Real Time Web Analytics
rss
UItzicht op de Catalaanse Pyreneeën vanuit Puigcerdà