Verhalen weer tot leven brengen

Familieverhalen

De vakantiekolonie

Eduard Bekker Zomer 1963

Het was in de zomer van 1963 dat mijn ouders in de scheiding lagen. Of ik daarom ’s nachts nog lag te pissebedden is niet duidelijk geworden. Maar mijn moeder zei me dat zes weken vakantiekolonie op de Veluwe me vast wel zou helpen.

> Meer

Psychische zorg voor acute patiënten stelt niet veel meer voor

Eduard Bekker donderdag 17 mei 2018

Al jaren maak me druk om de slecht psychische begeleiding van juist die mensen die het het hardste nodig hebben. De steekpartij achter station Holland Spoor bij de Haagse Hogeschool op 5 mei (Bevrijdingsdag) was de druppel. Nu moest ik toch echt een keer inspreken in de Haagse Gemeenteraad.

> Meer

Het tramhuisje aan de Laan van Poot

Eduard Bekker 25 maart 2017

Ooit – tot eind jaren ’60 stond er aan de Laan van Poot bij het einde van de Kwartellaan een wachthuisje. Dat stond daar niet voor niets: het was voor het trampersoneel van tramlijn 3, die daar ooit een eindpunt had

> Meer

Broer & Zorg

Eduard Bekker dinsdag  3 januari 2017

Als klein kind keek ik tegen mijn grote broer op: hij was als een vis in het water. Hij was maatjes met de concierge van onze school, hij hielp de melkboer op zijn ronde en mocht gratis met bevriende bestuurders en controleurs op de tram meerijden.

> Meer

Een onzekere toekomst voor Albert

Eduard Bekker donderdag 12 februari 2015

Onlangs heb ik op YouTube een reportage over mijn jongere broer Albert aangetroffen. Hij werkt als wajonger op de Vrije Hogeschool in Driebergen. Of moet ik zeggen werkte? De toekomst is niet helder.

> Meer

De herinneringen die levend moeten blijven

Eduard Bekker

Ik ben wees. Sinds januari 2013. Mijn vader overleed in 2010. Mijn moeder drie jaar later. Als leerling van de School voor Journalistiek in Utrecht heb ik ze in 1983 geïnterviewd over hun leven tussen 1940 en 1945.

> Meer

De tekeningen van mijn moeder

Eduard Bekker zondag  6 september 2015

Mijn moeder zat van 1933 tot 1938 zat op de Dalton HBS voor meisjes. Voor het grootste deel van haar schooltijd aan de Stadhouderslaan in Den Haag. Dat is het grote gebouw tegenover het Gemeentemuseum. Ze had er altijd goede cijfers (“Eén keer ooit een zesje, maar nooit onvoldoendes”). Ik geloof haar.
Daar had ze ook tekenles en dat ging minder goed. Van een verschrikkelijk mens, dat mijn tekenstijl ‘borduren’ noemde. Ik kwam soms huilend thuis. Dat is jammer, want als ik haar werk bekijk, vind ik toch dat ze talent had.

> Meer

Carel Molier, mijn grootvader

Eduard Bekker

Mijn grootvader heb ik tot mijn 16de gekend. Een wat zwijgzame, nurkse man, die samen met mijn oma op de benedenverdieping woonde van ons huis aan de Sportlaan. Hij had een interessant leven achter de rug.

> Meer
Terug   > Home     > Thema’s       > Familieverhalen
(Advertentie)

Thema’s en producties


Real Time Web Analytics
rss
UItzicht op de Catalaanse Pyreneeën vanuit Puigcerdà