In de Media

Aan de balg bij de Russische ambassade

Eduard Bekker donderdag 19 mei 2022leestijd: ± 3 minuten

Vrijwel dagelijks sta ik bij de Russische ambassade. Met trekharmonica. Met een repertoire van Oekraïnse traditionele nummers. Het is maar een klein signaal om duidelijk te maken waar we staan in Den Haag, Stad van Vrede en Recht.
Het gaat gelukkig niet onopgemerkt voorbij: zeker niet door de bezoekers en bewoners van het ambassadeterrein die we in en uit zien gaan, maar ook niet aan de media.

> Meer

Winkelverbod dieven succes in Den Haag

Eduard Bekker donderdag 13 maart 2008leestijd: ± 2 minuten

DEN HAAG/LEIDEN De Collectieve winkelontzegging (CWO) voor winkeldieven m het Haagse centrum is een succes. Bij de 430 deelnemende bedrijven zijn de afgelopen 21 maanden tussen dertig en zeventig procent minder diefstallen gepleegd. Dat zegt José Mendels namens de Binnenstad Ondernemers Federatie (BOF). In de Leidse binnenstad begint de CWO aanstaande maandag.

> Meer

Norder gaat nader studeren op transferia, OV en binnenring

Eduard Bekker woensdag 21 maart 2007leestijd: ± 3 minuten

De pers was niet welkom tijdens de workshop voor circa vijftig burgers die wethouder Norder op 19 maart over het Verkeerscirculatieplan organiseerde in de Koninklijke Schouwburg. Raadsleden mochten wel naar binnen, als toehoorder. Verder had Norder zijn collega’s Kool en Van Alphen uitgenodigd.

> Meer

Een transferium achter Drievliet met een metroverbinding naar de binnenstad

Eduard Bekker woensdag 7 februari 2007leestijd: ± 3 minuten

Eduard Bekker voelt zich een roepende in de woestijn. Zijn alternatief voor het Verkeerscirculatieplan, VCP-Twee, krijgt weinig waardering van de politiek en de milieubeweging, meldt hij. Zijn plan behelst een simpele éénrichtingverkeers- rechthoek rond het centrum, tegen de klok in en zonder ‘knippen’. We laten hem aan het woord over zijn visie op het VCP van het College van B en W en het geheime, alternatieve VCP van de coalitiepartijen.

> Meer

‘Geen alternatieven bestuderen, plan zo snel mogelijk uitvoeren’

Eduard Bekker vrijdag 2 februari 2007leestijd: ± 3 minuten

Het Haags Milieu Centrum, ondersteund door 'Verboden Doorgang' en ROVER, felle voorstanders van het Verkeers Circulatie Plan dat de gemeente wil invoeren, hebben het alternatief van Eduard Bekker verworpen. "Deze versie bleek al een variant te zijn, die is onderzocht en blijkt geen oplossing te bieden voor de milieuproblemen voor de binnenstad. Sterker nog: het is de slechtst denkbare oplossing, die de meeste vervuiling door stikstofoxiden tot gevolg heeft", aldus van Frans van der Steen van het Haags Milieucentrum op de vervolg-hoorzitting over het VCP afgelopen dinsdag.

> Meer

Den Haag verdient een echte centrumring

Eduard Bekker vrijdag 12 januari 2007leestijd: ± 3 minuten

Haags Nieuwsblad correspondent Eduard Bekker ziet met zorg het door de gemeente voorgestelde Verkeers Circulatie Plan tegemoet. Met name de zogenaamde Centrumring, die met een zeer grote boog om de Haagse Binnenstad heen gaat en waarbinnen intern verkeer zal worden geblokkeerd, gaat volgens hem en vele anderen voor veel nodeloze extra autokilometers en luchtvervuiling zorgen. Hij heeft een aanpassing van de huidige Parkeerroute, die dicht om hen centrum heen gaat, als alternatief gekozen.

> Meer

‘Werken aan een computer is je reinste tovenarij’

Eduard Bekker 20 oktober 2006leestijd: ± 2 minuten

In de ict zijn er zo'n zestigduizend unieke titels. Wat doen al deze mensen? En niet onbelangrijk, wat verdienen ze? Computable stelt wekelijks een ict-functie aan u voor. Eduard Bekker (52) is webdesigner.

> Meer

‘Zo kom ik er via de Fontys site niet achter wat het telefoonnummer van de kantinedame nou precies is’

Eduard Bekker maandag 22 november 2004leestijd: ± 6 minuten

Onlangs voegde Eduard Bekker weer een hoofdstuk toe aan zijn journalistieke loopbaan. Als gastdocent Nieuwe Media probeerde hij derdejaars deeltijdstudenten wat bij te brengen over HTML en webdesign. Nu de module achter de rug is, blikt hij terug op deze periode en vertelt hij over zijn fascinatie: Internet.

> Meer

‘Webontwerpen moeten een menselijk gezicht hebben’

Eduard Bekker juli 2000leestijd: ± 4 minuten

Zijn bedrijf De Multimediahoek spruit voort uit de dagbladjournalistiek. Eduard Bekker’s grote ervaring op de opmaakredacties van grote regionale en landelijke dagbladen bracht hem er toe om voor zich zelf te beginnen. Nu nog parttime, maar als de klantenkring zich uitbreidt wil de redacteur zich volledig storten op het maken van internet websites.

> Meer

Bij elk plezier ...

Eduard Bekker Voorjaar 1982leestijd: ± 1 minuut

Uit de Oude Doos. Voorjaar 1982. ‘Goedlachse mensen gezocht voor reclamefotos’ stond er in een kleine advertentie in het dagblad. In de buurt van de toen nog gigantische rubriek contactadvertenties, waardoor hij me opviel. Dan maar een keer keihard liegen, dacht ik, want ik kon best nog wel wat verdienen naast mijn stagevergoeding.

> Meer
Terug   > Home     > Nieuws & Thema’s       > Thema’s         > In de Media

Thema’s en producties


Real Time Web Analytics
rss
UItzicht op de Catalaanse Pyreneeën vanuit Puigcerdà