Reizen

Reisverslagen en -belevenissen.

Verdeelde reacties op de trekzak bij middeleeuws werelderfgoed

Eduard Bekker Van 23 t/m 30 juni 2023leestijd: ± 2 minuten

Er zijn belevenissen die voor mij een vakantie echt compleet maken. Dat is dan meer dan rondslenteren, zwemmen en hier en daar goed eten. Namelijk: contact!

> Meer

De ‘hellevaarten’ door Nederland, Duitsland en Oostenrijk

Eduard Bekker zaterdag 2 juli 2022leestijd: ± 4 minuten

Hoe graag zou ik mensen adviseren om voor de reis naar het buitenland de trein te nemen in plaats van de auto. Maar als die mensen mijn advies zouden opvolgen, vrees ik dat ze me nooit meer serieus zullen nemen. Als die mee zouden maken wat wij hebben ervaren, dat denken ze maar één ding: ik ga nooit, maar dan ook nooit meer met de trein.

> Meer

Giethoorn - waterrijke toeristentrekker

Eduard Bekker 30 mei - 1 juni 2021leestijd: ± 6 minuten

Giethoorn stond bij ons al lang op het menu, maar nu de chinezen dit waterrijke dorp niet overbevolken en de terrassen weer open zijn èn we ook uitstekend weer in het vooruitzicht hebben, grijpen we onze kans.

> Meer

Kerkrade en de grensstreek

Eduard Bekker 18 - 21 oktober 2020leestijd: ± 4 minuten

Het blijkt een laatste trip voor de strengere lockdowns in Nederland en Duitsland te zijn: we kunnen nog uit eten (in Duitsland), een drankje nuttigen aan de hotelbar in Kerkrade en een soepje nuttigen in de reusachtige Gaia-zoo. Dit is nu (30 oktober 2020) allemaal niet meer mogelijk door nóg strengere maatregelen.

> Meer

Gdańsk: onverwacht fraaie stad

Eduard Bekker 28 - 31 januari 2018leestijd: ± 1 minuut

We waren er maar twee echte volle dagen, maar het Poolse Gdańsk - tot 1945 bekend onder de Duitse naam ‘Danzig’ - heeft ons zeer kunnen bekoren.

> Meer

Op vakantie naar Catalonië

Eduard Bekker Van 19 juli - 5 augustus 2016

Van een bezoek aan het schilderachtige Pyreneeëndorpje Arsèguel in 2014 was ik zo gecharmeerd, dat ik beslist nog een keer wilde gaan. Dit keer met mijn vrouw en zoon. Ik wilde ze vooral overtuigen hoe charmant het wereldje van de trekharmonica is tijdens het jaarlijkse grote trekharmonica-evenement. Zou het me lukken?

> Meer

Treinend door de VS

Eduard Bekker Van 31 mei tot 5 juli 2015

Van New York naar Los Angeles via Washington en San Francisco. Een reis per trein dwars door de VS is een uitdaging. Van de oostkust naar de westkust duurt de reis minstens 65 uur. Alle reden om onderweg eens uit te stappen in Pittsburg, Chicago en Grand Junction of all places. We beschrijven onze ervaringen en misschien kunnen we je wel helpen met tips, mocht je zelf eens dit waagstuk willen ondernemen.

> Meer

Een rondje Balticum

Eduard Bekker januari 2015 - februari 2016leestijd: ± 1 minuut

Letland, Estland en Litouwen zijn landen die afwisselend onder buitenlands bestuur stonden (vooral Russisch) en verder sterk Duits en Pools beïnvloed zijn. Wij hebben eigenlijk ook een sterke Scandinavische invloed geproefd. De kleine, dunbevolkte landen zijn nu onafhankelijk en sterk Westeuropees gericht.

> Meer

Duitsland

Eduard Bekker

Duitsland is een van onze favorieten wat reizen betreft: we spreken de taal, de treinverbindingen zijn goed en in de winter vind je er vaak sneeuw. We wintersporten niet, maar wandelen door stad en veld doen we deste meer.

> Meer

Volterra - kleiner en authentieker dan Sienna

Eduard Bekker

We komen vaak in Volterra. Niet alleen omdat het een mooi authentiek stadje is, maar vooral omdat we hier regelmatig een appartementje betrekken bij twee ex-collega’s.

> Meer

Oporto: stad met fraaie rivierblik

Eduard Bekker Oktober 2011leestijd: ± 3 minuten

Het is alweer bijna tien jaar geleden dat we Porto - ook wel Oporto genaamd - hebben bezocht. Het zal de laatste jaren wel drukker zijn geworden, maar door de huidige coronagolf (we spreken nu van begin herfst 2020) zal het nu ook wel redelijk rustig zijn geworden.

> Meer

Ischia - van vulkaaneiland tot idylle

Eduard Bekker

Hier wat (nederlandstalige) informatie over het eiland Ischia, gelegen aan de rand van de Golf van Napels.

> Meer

De Vergane Glorie van de Buurttram

Eduard Bekker 22 december 1980leestijd: ± 5 minuten

Afgelopen weekend ging ik met de bus naar Wageningen. De eerste honderd meter op het Janskerkhof in Utrecht begonnen al meteen goed. Terwijl de stampvolle bus van stoplicht tot stoplicht voorthikte probeerde ik me, met mijn ene hand vastgeklonken aan de stang naast de bestuurder

> Meer

Dagtrips en Wandelingen

Eduard Bekker

Op onze weblog plaatsen we ook regelmatig een beschrijving van onze dagtrips en wandelingen in de omgeving van Den Haag. Hier een overzicht.

> Meer
Terug   > Home     > Nieuws & Thema’s       > Thema’s         > Reizen

Thema’s en producties


Real Time Web Analytics
rss
Zonsondergang in Algajola, Corsica - april 2011