Mijn drie levendigste jaren

School voor de Journalistiek

Loten in de onderwijscommissie. Sommige lesgroepen waren totaal overtekend (zoals ‘Grote Reportages’ van Boris Berkhout). Met lotingstabellen trachtten we bekwaam en partijdig iedereen in een lesgroep te husselen. Jan de Vos moest als toezichthoudende docent voorkomen dat commisieleden zichzelf voorrang verleenden. Tevergeefs...
  • Loten in de onderwijscommissie. Sommige lesgroepen waren totaal overtekend (zoals ‘Grote Reportages’ van Boris Berkhout). Met lotingstabellen trachtten we bekwaam en partijdig iedereen in een lesgroep te husselen. Jan de Vos moest als toezichthoudende docent voorkomen dat commisieleden zichzelf voorrang verleenden. Tevergeefs...

Tot mijn spijt duurde mijn opleiding aan de Utrechtse School voor de Journalistiek maar drie jaar. Ik kon het niet laten me met plezier hier op deze school uit te leven, met als gevolg dat ik niet zakte. Het bleef bij drie jaar tikwerk, rollenspelen, ongevraagde bijdragen aan lessen, opmerkelijke excursies en vriendinnetjes.

september 1980 - juli 1983
door Eduard Bekker

Jammer, want ik had graag nog een vierde jaar gedaan met een stage bij een tijdschrift, waar ik volgens mij beter had gepast dan bij de dagbladen, waar ik uiteindelijk ben beland.

School voor de Journalistiek

Eduard Bekker

De School voor de Journalistiek in de vroege jaren ’80. Een rommelig uitgeleefd lekkend oud schoolgebouw aan de Utrechtse Palmstraat, met een venijnige scheur in de kantinevloer. Welkom in het voorportaal van de Nederlandse pers.

> Meer
Terug   > Home     > Archief       > Themas’s         > Schooltijd           > SvdJ

Thema’s en producties


Real Time Web Analytics
rss
UItzicht op de Catalaanse Pyreneeën vanuit Puigcerdà