Tevergeefs verzoek in Scheveningen

Den Haag en trekzak: geen harmonie

Harmonicademo tegen de achtergrondmuziek in bij strandpaviljoen Buena Vista Beach Club in Scheveningen.
  • Harmonicademo tegen de achtergrondmuziek in bij strandpaviljoen Buena Vista Beach Club in Scheveningen.

Bij Buena Vista Beach Club op Scheveningen Strand op hun terras, waar ik een ontmoeting heb met een internationaal gezelschap van jongeren. Ze zoeken mekaar op om elkaars talen te leren. Please, play for us!, vragen ze als ze zien dat ik eindelijk mijn trekharmonica heb meegenomen.

dinsdag 30 augustus 2016
door Eduard Bekker

Dus even bij de bar de volgende vraag:
Mag de muziek misschien even uit? Ik wil graag wat spelen.
(Het betreft van die gebruikelijk ‘oentjs, oentsj’ strandtentmuziek).
Dat moet ik even aan de baas vragen.
Nee, het kan niet, want er eten nog mensen, maar je kunt wel binnen spelen. Daar kan de muziek uit, want daar is niemand.

Arsèguel

Altijd wennen, Den Haag en Scheveningen. Hoe anders was het in het Catalaanse Arsèguel, waar ik welkom was met mijn trekzak en het halve terras begon te dansen op mijn muziek. En waar ik bij het vertrek nog werd bedankt door het personeel.

De reactie van het strandpaviljoen op Facebook getuigt van totaal onbegrip. Zouden ze daar echt denken dat de mensen voor hun achtergrondsmuzak komen eten? En niet begrijpen dat je niet met je vriendenclub naar binnen wilt, als je buiten zit te genieten van een mooie zonsondergang?
  • De reactie van het strandpaviljoen op Facebook getuigt van totaal onbegrip. Zouden ze daar echt denken dat de mensen voor hun achtergrondsmuzak komen eten? En niet begrijpen dat je niet met je vriendenclub naar binnen wilt, als je buiten zit te genieten van een mooie zonsondergang?

Terug   > Home     > Weblog       > 2016         > Café des Langues

Real Time Web Analytics
rss
Demonstratie Russen op het Museumplein op 21 januari 2023