Na jarenlang ontmoedigingsbeleid

Wethouders openen kramen Fahrenheitstraat

De familie Otten is zeer in haar sas met de nieuwe groentekraam.
  • De familie Otten is zeer in haar sas met de nieuwe groentekraam.

Met de opening van de drie nieuwe kramen aan de Fahrenheitstraat door twee wethouders lijkt de gemeente haar straathandelbeleid te hebben gewijzigd.

zaterdag 18 februari 2017
door Eduard Bekker

J

aar na jaar zijn de kiosken uit het Haagse straatbeeld verdwenen en de gemeente leek er niet rouwig om. Sterker nog: nog enkele decennia terug moest de laatste - goedlopende - tijdschriftenkiosk aan het begin van de Hoogstraat verdwijnen ‘omdat die het stadsgezicht zou hebben verstoord’. En uit de Grote Marktstraat moesten bloemen- en stroopwafelkraam zelfs onlangs nog wijken ‘voor een wat meer representatieve uitstraling’. Opmerkelijk want in vrijwel alle grote steden tref je kiosken en kramen aan.

Vu’s Notenbar aan de kop van de Cederstraat heeft ook een nieuwe stand.
  • Vu’s Notenbar aan de kop van de Cederstraat heeft ook een nieuwe stand.

Nu was het tijd voor een ruimschootse goedmaker: het ratjetoe aan stands van Vu de noten- en loempiakoning, de groentestand van Otten en de viskraam van Kleinee is mede met hulp van de gemeente nu omgevormd tot drie fraaie duurzame verkoopstands, die zelfs in een Weense winkelavenue geen slecht figuur zouden slaan.

Betrokken wethouders

Deze zaterdag hebben de wethouders Boudewijn Revis (stadsontwikkeling) en Karsten Klein (economie) onder de bezielende leiding van animator Rob Andeweg de drie nieuwe duurzaam ontworpen kramen geopend. Beide wethouders hebben zich intensief met de komst van de kramen bezig gehouden, omdat er door veel regelgeving geworsteld moest worden.

Drukte bij de visstand van Kleinee.
  • Drukte bij de visstand van Kleinee.

Hiermee is de langdurige restauratie van het winkelgebied dan eindelijk helemaal bekroond. Voor de eurocritici: dit is te danken geweest aan Europese subsidie.

Ook ex-wethoudster Ingrid van Engelshoven was bij de opening aanwezig, evenals cabaretier en buurtbewoner Marcel Verreck.

Terug   > Home     > Weblog       > 2017         > Opening Kramen Fahrenheitstraat

Real Time Web Analytics
rss