Versoepelingen na de pandemie maken het weer mogelijk

ROC Mondriaan eindelijk
weer in het Mauritshuis

Janneke Gilsing – Coördinator Jongeren Educatie van het Mauritshuis – geeft een toelichting op het project.
  • Janneke Gilsing – Coördinator Jongeren Educatie van het Mauritshuis – geeft een toelichting op het project.

Na de ongewilde coronapauze kan het eindelijk weer. Studenten van ROC Mondriaan bezochten op vrijdag 8 april het Mauritshuis. Het werd een feestelijk alcoholvrij champagneglas heffen met cultuurwethouder Robert van Asten. Ook konden de studenten de tentoonstelling ‘In Volle Bloei’ bekijken.

vrijdag 8 april 2022
door Eduard Bekker

I

n het middelbaar beroeps onderwijs zit een grote diverse groep jongeren vertegenwoordigd die het Mauritshuis niet of nauwelijks weet te bereiken. Toch is het bij die opleidingen meer behoefte aan kunst en cultuur, met name binnen het vak Burgerschap. Fonds 21 heeft daar speciale aandacht voor en helpt bij de financiering om deze groep jongeren meer bij cultuur en kunst te betrekken. Het is een project geworden dat door een student werd omschreven als ‘een ontdekkingsreis’.

Mauritshuis naar school

Het programma bestaat uit twee onderdelen. Voor het eerste deel gaat een museumdocent naar school, die de studenten laat ondervinden dat ze welkom zijn in het museum. En zo krijgen medewerkers van het Mauritshuis ook een beeld van hoe studenten tegen een museum vol kunst aankijken.

Studenten naar museum

De tweede ontmoeting is in het Maurtishuis zelf, want daar gaat het natuurlijk ook om. Gesprekken naar aanleiding van schilderijen worden afgewisseld met opdrachten die aansluiten bij de wereld van de studenten. Er zijn opdrachten met muziek en datingprofielen, maar ook gesprekken over slavernij en nepnieuws.

Daarnaast zit in het programma vooral veel ruimte om het bezoek zoveel mogelijk af te stemmen op de interesses, opleiding en enthousiasme van de studenten.

Terug   > Home     > Weblog       > 2022         > ROC Mondriaan Mauritshuis

Weblog 2022


Real Time Web Analytics
rss
Demonstratie Russen op het Museumplein op 21 januari 2023