Corona-oprispingen

De actueelste coronacijfers

Eduard Bekker

Hier is de meest actuele stand, aangeleverd door het RIVM.

> Meer

Vaccinatieperikelen

Eduard Bekker dinsdag 13 april 2021leestijd: ± 1 minuut

Het ziet er wat besmettingen, opnamegevallen en vaccinaties iets beter uit. En wat het laatste betreft: daar hadden we wat aan kunnen doen.

> Meer

Trips blijven een waagstuk in corona-tijd

Eduard Bekker 25-27 mei 2020leestijd: ± 6 minuten

Na drie maanden thuiszitten komt toch een zekere drang op om weer eens de deur uit te gaan. Het wordt Winterswijk: een hotelarrangement met diner en fietshuur, zodat we ook een kijkje over de grens kunnen nemen. Maar is dit wel aan te raden?

> Meer

Corona-problemen oplossen met nieuwe problemen

Eduard Bekker maandag 25 mei 2020leestijd: ± 8 minuten

Het maakt me wat kribbig: de hoeveelheid doemberichten over de corona-pandemie: alsof we onontkoombaar op een samenleving afstiefelen zonder normaal naar bioscoop, theater, verjaardagen of andere evenementen te gaan, tenzij er een vaccin wordt gevonden. Dit terwijl er landen zijn die nu ook al succesvol zijn in de bestrijding. Maar die begonnen dan ook meteen met testen, isolatie en quarantaine na de eerste grote uitbraak.

> Meer

Neemt corona in kracht af?

Eduard Bekker 7 mei 2020leestijd: ± 4 minuten

Reeds eerder heb ik uitgebreid aandacht besteed aan de perikelen met mijn broer in het verpleeghuis. Het leek er even op dat de corona-uitbraak op zijn afdeling aan hem voorbij zou gaan, maar niets bleek minder waar.

> Meer

Het ov zit hier bomvol

Eduard Bekker 6 mei 2020leestijd: ± 4 minuten

Anderhalvemeter-samenleving hier in Nederland: eenrichtingsverkeer in winkelstraten, kroegen en restaurants dicht, bioscopen ook. Je mag alleen met het OV als je een dringende reden hebt. ‘Leuk’ voor mensen die heel milieubewust geen auto hebben.
Dramatische toekomstmuziek.
Ik leg even een lijntje met mijn zoon in Zuid-Korea: dat was na China immers het zwaarst door corona getroffen land. Daar zullen ze ook wel heel veel beperkingen hebben. Toch?

> Meer

Wisseltonige beer uit het Westland

Eduard Bekker zaterdag  4 april 2020leestijd: ± 1 minuut

Een initiatief om kinderen te vermaken is vanuit Australië en België overgewaaid naar Nederland. Mensen zetten massaal knuffels voor het raam zodat kinderen tijdens hun wandeling op ‘berenjacht’ kunnen. Het inspireerde Deborah Van de Leijgraaf - grafisch ontwerpster en trekharmonicaspeelster uit het Westlandse Den Hoorn - tot deze kleurplaat.

> Meer

We’ll meet again

Eduard Bekker zondag 29 maart 2020leestijd: ± 1 minuut

De Haagse Hogeschool is dicht. Colleges zijn alleen nog maar online. Aanleiding voor de docenten van de Engelstalige vakgroep ‘European Studies’ een muzikale groet te sturen.

> Meer

Laat deze tijd niet meer terugkeren!

Eduard Bekker zaterdag 28 maart 2020leestijd: ± 2 minuten

Het zijn nu idiote tijden sinds het gekroonde virus rond waart. Alles wat juist natuurlijk en menselijk is, wordt afgeraden, zo niet streng verboden. Ja, we zullen onze schouders eronder zetten, maar mogen we er alsjeblieft ook even verdriet om hebben?

> Meer

In het kielzog van corona

Eduard Bekker maandag  2 maart 2020leestijd: ± 2 minuten

Ja. De angst voor het covid-19 virus zit er bij ons begin februari al goed in: zoonlief gaat op uitwisseling naar Zuid-Korea en moet overstappen in Xiamen, in China.

> Meer
Terug   > Home     > Thema’s       > Corona

Thema’s en producties


Real Time Web Analytics
rss
Seoel bij nacht
(foto: Jonathan Bekker)