Een veelvuldig grensoverschrijdende fietstocht.

Fietsen over het ‘Belse Lijntje’

De plattegrond van Baarle-Nassau en Baarle-Hertog. De merkwaardige grenssituatie houdt deze tweestaten-gemeente in een permanente greep, die tot op heden goed valt te behappen.
  • De plattegrond van Baarle-Nassau en Baarle-Hertog. De merkwaardige grenssituatie houdt deze tweestaten-gemeente in een permanente greep, die tot op heden goed valt te behappen.

Toen ik onlangs was gevraagd om ten zuiden van Breda trekzak te komen spelen, ging ik daar vanuit het station Breda heen op mijn vouwfiets. Ik vond ik dat een mooie route. Mijn vrouw wilde altijd al dat merkwaardige Baarle-Nassau eens bezoeken en vroeg zich af of dat soms te combineren is met een fietsroute vanaf Breda.

8 t/m 10 augustus 2015
door Eduard Bekker • Foto’s: Vader & Zn.

D

at kan: we plannen een toch van Breda naar Baarle, met een dagtripje naar Turnhout en terug naar Tilburg en dan weer op de trein. Nu blijkt - tja, weekend en in de vakantie - Breda die zaterdag met de trein onbereikbaar ‘wegens werkzaamheden’. Tilburg lukt met wat moeite wel. We leggen de trip dus in omgekeerde volgorde af. Zoonlief heeft ook een forse bijdrage geleverd aan dit album.

Klik op een foto voor een vergroting.
Vervolgens kun je bladeren met ’t scrollwieltje, de pijltjestoetsen, of (ook met een tablet) door links en rechts naast de foto te klikken.

Klik op een foto voor een vergroting.
Vervolgens kun je bladeren door rechts of links te kliken of te wrijven.

Terug   > Home     > Nieuws & Thema’s       > Thema’s         > Reizen           > Baarle-Nassau

Reizen


Real Time Web Analytics
rss
De Kleine Klotteraard bij Weelde.