Goedkoop, bereikbaar, maar toch nog onbekend

Een rondje Balticum

januari 2015 - februari 2016
door Eduard Bekker • Foto’s Eduard en Jonathan Bekker.
Van middeleeuwse stadsmuur (Tallinn) tot fraaie jugendstil (Riga) tot gaudiaanse kerken (Vilnius): de Baltische staten hebben voor de bezoeker veel te bieden.
  • Van middeleeuwse stadsmuur (Tallinn) tot fraaie jugendstil (Riga) tot gaudiaanse kerken (Vilnius): de Baltische staten hebben voor de bezoeker veel te bieden.


H

un hoofdsteden hebben we bezocht. Ze zijn prachtig opgeknapt en de vele straten en straatjes, de uitzichten. Ze kunnen soms wedijveren met het inmiddels toeristisch overlopen Praag. Toch zijn ze nog veel onbekend.
En dat terwijl de vlucht erheen en het onderdak aldaar heel betaalbaar is.

WizzAir

Wizzair - een soort Hongaars Ryanair – vliegt vanaf Eindhoven naar Riga en Vilnius, de hoofsteden van respectievelijk Letland en Litouwen. Een voordelige vlucht naar Tallin was lastiger: daarvoor moesten we naar het moeilijker bereikbare vliegveld Weeze in Duitsland, net over de Limburgse grens. Dat is nog steeds de voordeligste mogelijkheid: Minstens € 175,30 p.p. voor een retourvlucht. Vanuit Schiphol is het aanmerkelijk duurder: € 252,58 minstens.

Voor mensen die houden van sfeervolle straatjes die een serene rust uitstralen, een opmerkelijke geschiedenis en van een traditionele keuken en een goede bediening, zijn deze landen beslist een aanrader.
En misschien moet je niet te lang wachten. Rusland zou ze maar al te graag weer terug willen pakken. En dan zal de stemming er beslist omslaan.

Tallinn - moderne, knusse metropool

Eduard Bekker 26 - 30 januari 2015leestijd: ± 2 minuten

Je kunt een paar dagen naar Groningen met de trein, maar je kunt het ook wat verder zoeken: Tallin. Voor het geld hoef je het niet te laten, want het kost even veel. En je krijgt er veel leuke en nieuwe indrukken voor terug.

> Meer

Riga: Dille, Jugendstil en restjes oostblok

Eduard Bekker 13- 17 oktober 2015leestijd: ± 2 minuten

Riga is de hoogstad van Letland, een van de Baltische staten. Het ligt tussen Litouwen en Estland. We waren al in Tallinn; de hoofdstad van Estland. Tallinn is compact met een middeleeuwse uitstraling. Riga is minder knus en groter. Het herbergt veel buitengewoon fraai gerestaureerde gebouwen in jugendstil. Buiten het centrum waan je je al gauw in het oude oostblok.

> Meer

Dwalend door en rond Vilnius

Eduard Bekker 17 - 21 februari 2016leestijd: ± 1 minuut

Weinig toeristen in deze prachtige stad. Smalle straatjes, veel barretjes en restaurantjes, waar niet alleen aan de kwaliteit, maar óók aan de vormgeving van het eten veel aandacht wordt besteed. En kerken, heel veel kerken.

> Meer
Terug   > Home     > Thema’s       > Reizen         > De Baltische Staten

Reizen


Real Time Web Analytics
rss
Blik op de oude stad van Tallin.