Van het Zwarte Woud naar Barcelona

Op vakantie naar Catalonië

Onderweg met het Gele Treintje van de Cerdagne. Inmiddels vrijwel alleen in zwang bij toeristen. Wij gebruikten het echt om van Perpignan naar Spaans Catalonië te reizen.
  • Onderweg met het Gele Treintje van de Cerdagne. Inmiddels vrijwel alleen in zwang bij toeristen. Wij gebruikten het echt om van Perpignan naar Spaans Catalonië te reizen.

Van een bezoek aan het schilderachtige Pyreneeëndorpje Arsèguel in 2014 was ik zo gecharmeerd, dat ik beslist nog een keer wilde gaan. Dit keer met mijn vrouw en zoon. Ik wilde ze vooral overtuigen hoe charmant het wereldje van de trekharmonica is tijdens het jaarlijkse grote trekharmonica-evenement. Zou het me lukken?

Van 19 juli - 5 augustus 2016
door Eduard Bekker • Foto’s Eduard & Jonathan Bekker

H

et is een hele expeditie geworden: van start gegaan in het Zwarte Woud, waar we al 12 jaar een vaste stek hebben tijdens de zomervakanties, via Straatsburg en Perpignan naar de Catalaanse Pyreneeën. Vandaar uit nog drie dagen naar Barcelona om vandaar uit terug te vliegen naar huis.

Zwarte Woud

Eduard Bekker Van 19 - 25 juli 2016leestijd: ± 2 minuten

We gaan van start in het Zwarte Woud. Tussen Hausach en Wolfach en dan omhoog naar voorbij Kirnbach vind je een een boerenechtpaar dat appartementen verhuurt. We komen er al sinds 2003.

> Meer

Perpignan: niet zo bijzonder

Eduard Bekker Van 26 - 28 juli 2016leestijd: ± 3 minuten

Vanuit het Zwarte Woud naar Catalonië via onze uitstippelde route doe je niet in één keer. Daarom hebben we één dag kwartier gemaakt in Perpignan. Het was warm en weinig boeiend. Jammer.

> Meer

Treinend en bussend naar Seu d’Urgell

Eduard Bekker Van 28 augustus - 1 augustus 2016leestijd: ± 4 minuten

De reis naar Seu d’Urgell is voor mij persoonlijk een van de hoogtepunten wat het vervoer betreft. Het langdurigste stuk is een reis van drie uur met het gele treintje van de Cerdagne, de ‘Gele Kanarie’ van de Pyreneeën. Het is een smalspoortraject door de Franse Pyreneeën van Villefrance naar Tour de Carol.

> Meer

Verblijf in Seu d’Urgell

Eduard Bekker Van 28juli - 1 augustus 2016leestijd: ± 1 minuut

‘Seu’ was een van onze reisdoelen. Het is één van de plekken waar de optredens zijn van de diverse muziekgezelschappen met minsten één trekharmonica tijdens een groot balgevenement dat altijd plaats vindt eind juli/begin augustus.

> Meer

Barcelona

Eduard Bekker

Over Barcelona is veel te vertellen. Inmiddels ben ik er al vijf keer geweest.

> Meer
Terug   > Home     > Thema’s       > Reizen         > Expeditie Catalonië

Reizen


Real Time Web Analytics
rss
Muziek en dans in de weide bij het kerkje van Arsèguel.