Duitsland

Even rustig aan in Korbach en omgeving

Eduard Bekker 26 september 2022 – 2 januari 2023leestijd: ± 5 minuten

Hopende op sneeuw gaat de reis tussen de feestdagen naar Sauerland: het schilderachtige Korbach, om precies te zijn. Dat was ons een paar jaar geleden in Winterberg ook gelukt. Maar nu niet. Heel Europa heeft pech. Daarvan kunnen de wintersporters zeker spreken. Toch vermaken wij ons wel in dit opmerkelijke stadje.

> Meer

De ‘hellevaarten’ door Nederland, Duitsland en Oostenrijk

Eduard Bekker zaterdag 2 juli 2022leestijd: ± 4 minuten

Hoe graag zou ik mensen adviseren om voor de reis naar het buitenland de trein te nemen in plaats van de auto. Maar als die mensen mijn advies zouden opvolgen, vrees ik dat ze me nooit meer serieus zullen nemen. Als die mee zouden maken wat wij hebben ervaren, dat denken ze maar één ding: ik ga nooit, maar dan ook nooit meer met de trein.

> Meer

Restaurant, kabelbaan, winkel: alles open

Eduard Bekker 30 december 2021 - 6 januari 2022leestijd: ± 2 minuten

Het blijft een rare gewaarwording: je bent in Beieren tijdens de lockdown in Nederland en merkt dat hier alles gewoon mogelijk is.

> Meer

Wandelend in de Meinweg

Eduard Bekker 22 - 24 oktober 2018leestijd: ± 3 minuten

Ja, dacht ik. Goed idee van mijn gade om eens een paar flinke wandelingen te doen. De keuze viel op twee 20 kilometer-wandelingen in het Nederlands-Duitse grensgebied bij Roermond.

> Meer

Sporend de Brocken beklimmen

Eduard Bekker 28 februari 2013leestijd: ± 1 minuut

De Brocken (ruim 1.140 meter) hoog was een van de hoogste bergtoppen van de voormalige DDR. Pal aan de grens en dus militair terrein. Pas na de Wende is de top weer toegankelijk: ook per trein. Met een stoomtrein, wel te verstaan.

> Meer

Groeten uit Pritzwalk

Eduard Bekker 25 augustus 2011leestijd: ± 3 minuten

Eigenlijk hoor je nooit wat over Pritzwalk. Ik kom er regelmatig, omdat mijn schoonfamilie er woont. Het gaat er niet zo goed: na de val van de muur zijn de fabrieken dichtgegaan, de landbouw is ingestort en de toeristen blijven er weg.

> Meer
Terug   > Home     > Thema’s       > Reizen         > Duitsland

Reizen


Real Time Web Analytics
rss
Zonsondergang in Algajola, Corsica - april 2011