De milieu-en duurzaamheidsrubriek ‘Dit doe ik. Wat doe jij?’

Bij OmroepWest als bewuste ov-er en fietser

Beeld uit ‘Dit doe ik. Wat doe jij?’ van 18 maart 2019
  • Beeld uit ‘Dit doe ik. Wat doe jij?’ van 18 maart 2019

Een juffrouw met camera op 13 maart op bezoek: of ik wat meer wil vertellen over mijn motivatie om geen auto te rijden.

maandag 18 maart 2019
door Eduard Bekker

D

at doe ik graag. Ik ben blij dat ik in de principe heb volhard. Mijn vrouw rijdt ook niet en mijn zoon voelt er ook niet de minste behoefte aan.

Beperkingen

Het betekent natuurlijk dat je beperkingen hebt: je kunt niet zomaar naar een afgelegen vakantiehuisje in de Ardêche of de Toscane. Maar daar valt altijd wel een mouw aan te passen. We brengen bijvoorbeeld de vakantie vaak door op een boerderij in het Zwarte Woud. We worden dan afgehaald van het station en verder lopen en treinen veel. We kunnen daar in de wijde omtrek gratis met het openbaar vervoer, betaald via de toeristenbelasting.

Platteland

Nu wonen we wel in de stad, op een kwartier fietsen van het centrum en wel hebben op een steenworp twee tramhaltes en iets verderop nóg een. Op het platteland is het een ander verhaal, want daar mankeert het nogal eens aan openbaar vervoer.

Elektrische auto’s

Mijn kritiek geldt ook de elektrische auto’s. De productie kost minstens zoveel energie, de vehikels nemen net zoveel plaats in, zorgen voor net zoveel onveiligheid en de elektriciteit moet ook worden opgewekt en dat gebeurt niet met duurzame energie.

Op mijn 18 maart 2019 is de opname uitgezonden.

Terug   > Home     > Weblog       > 2019         > Dit doe ik. Wat doe jij?

Weblog 2019


Real Time Web Analytics
rss
Demonstratie Russen op het Museumplein op 21 januari 2023