Weggeblazen in een kermis van percussie en luidsprekergeweld

‘Streets of Chuck Deeley’ niet voor akoestisch solowerk

Twee fans willen een selfie met mij.
  • Twee fans willen een selfie met mij.

Mijn bezoek aan het grote trekharmonicagebeuren in Veldhoven heb ik er voor laten schieten: voor deelname aan ‘Streets of Chuck Deeley’. Op 25 augustus werd herdacht dat de geliefde oorspronkelijk uit Detroit afkomstige Haagse straatmuzikant door griep het leven liet. Straatmuzikanten zijn uitgenodigd om deze dag muzikaal in te kleden.

zondag 25 augustus 2019
door Eduard Bekker

M

ij werd de plek bij de HEMA toegewezen, wat zeker geen verkeerde plek was, want hier kon je tot twee jaar terug Chuck Deeley nog zien en horen spelen. Maar in mijn tamelijk directe omgeving waren meer muzikanten: gezelschappen die zich bedienden van een versterker en/of zelfs bongo’s en drumstellen. Daar viel moeilijk tegenop te spelen.

Verder schoot het winkelpubliek op alle manieren langs mij heen, omdat er geen duidelijk afgebakend podium was. Ergens wel terecht, want je bent straatmuzikant, of je bent het niet. Maar toch had ik iets meer respect verwacht. Het leek er eigenlijk op dat men niet doorhad dat ik deel uitmaakte van het programma.

Gelukkig kwamen toevallig toch nog een paar enthousiaste trouwe fans langs. Een selfie kon dan niet achterblijven.

Zo kon ik toch terug kijken op een bijzondere dag.

Toch zou ik de organisatie voor een volgende keer willen adviseren om het toch geheel unplugged te houden en zonder overheersende percussieinstrumenten.

Lees ook:

Chuck Deely waardig herdacht

Eduard Bekker 16 januari 2017leestijd: ± 1 minuut

Chuck Deely kon je vrijwel dagelijks tegenkomen op zijn vertrouwde plek bij de HEMA, waar hij zichzelf begeleidend op zijn gitaar putte uit een uitgebreid reperoire. Hij is niet meer. Omdat ik zelf ook – zij het tamelijk ongeregeld – straatmuzikant ben, heeft het mij extra geraakt.

> Meer
Terug   > Home     > Weblog       > 2019         > Streets of Chuck Deeley

Weblog 2019


Real Time Web Analytics
rss
Demonstratie Russen op het Museumplein op 21 januari 2023