Broer Don (84) overleden

De Everly’s waren kampioen smartlappen

Don Everly (links) en broer Phil Everly op Amsterdam Centraal op 24 januari 1959.
  • Don Everly (links) en broer Phil Everly op Amsterdam Centraal op 24 januari 1959.

In Nashville is zanger Don Everly (84) van The Everly Brothers overleden. Zijn broer Phil Everly was hem al in 2014 op 74-jarige leeftijd voorgegaan De twee waren in de jaren ’50 en ’60 bekend door hun zoete tweestemmigheid en hadden veel rock & roll hits. Maar ook hadden ze een stevig repertoire aan smartlappen.

zondag 22 augustus 2021
door Eduard Bekker

V

an huis uit kan ik niet zo goed tegen smartlappen. Vooral niet als daar mensen in dood gaan. Als kind van een jaar of 10 lag ik ’s avonds in bed te snikken als ik zo’n smartlap had gehoord. Zodra Veronica die nog eens draaide, zette ik de radio uit.

DDR

Aan een van de smartlappen van de Everly Brothers is nog wel een verhaal verbonden.
Ik ben getrouwd in de DDR, net na de val van De Muur. Mijn vrouw blijft nog even achter, omdat ze haar woning nog moet uitruimen. Omdat ik geen automobiel bezit, zal een bevriende journalist uit het Westen, die vlakbij haar woont, haar ophalen en naar mij toe brengen.

Dat is een spannende dag. Hoe bijzonder is het, dat er bij mij - vrijgezel tegen wil en dank - ineens een heel mooi meisje bij me gaat intrekken, waar ik al tien jaar mee heb gecorrespondeerd.

Om zes uur ’s avonds die dag belt mijn schoonmoeder. Of mijn gade al is gearriveerd.
Nee.
Raar, zegt ze. Ze zijn hier heel vroeg hier vertrokken. Ze hadden er allang moeten zijn.

Ik word ongerust. In de loop van de avond wordt dat al meer en meer: 7 uur ..., 8 uur ..., 9 uur ..., 10 uur .... Niets...
Drie keer raden welk lied er dan door mijn hoofd gonst....

Ja. Inderdaad, die dus


Maar Don en Phil hadden er meer op hun repertoire:

Terug   > Home     > Weblog       > 2021         > Ebony Eyes

Weblog 2021


Real Time Web Analytics
rss
Demonstratie Russen op het Museumplein op 21 januari 2023