Het strand bij Garajau. Alle voorzieningen aanwezig, maar het strand is erg rotsig. Een goede steiger zou een enorme vooruitgang zijn.
  • Het strand bij Garajau. Alle voorzieningen aanwezig, maar het strand is erg rotsig. Een goede steiger zou een enorme vooruitgang zijn.

Kleine plaats - toch veel voorzieningen

Garajau en omgeving

De rotspunt bij Cristo Rei biedt een fraai doorkijkje naar de hoofdstad Funchal.
  • De rotspunt bij Cristo Rei biedt een fraai doorkijkje naar de hoofdstad Funchal.

Ons appartement blijkt luxe: alles lijkt nieuw. Flatscreen-tv, snelle WiFi, twee (!!!) badkamers met toilet en ligbad, vaatwasser, balkon met uitzicht op zee. Alles is voor handen.

23 juni - 7 juli 2018
door Eduard Bekker

H

et is slechts vijf minuten lopen naar de hoofdstraat, waar vrijwel alles aanwezig is wat me nodig hebben: supermarkten, bakkers, restaurants, de bushalte (we rijden geen auto) en een koffiebar (60ct voor een heel goede expresso!).

Rot(s)strand

Het strand is ook niet al te ver weg, maar hiervoor moeten we diep afdalen. Gelukkig is hiertoe een kabelbaantje aanwezig. Ideaal is het hier niet: het strand bestaat uit grote keien, die het lopen erg lastig maken als je geen badschoentjes hebt. Bovendien is de branding van de Atlantische Oceaan erg ruw: als je al strompelend een eind de zee in bent (wel lekker water), loop je dikke kans door een aanstormende golf tegen de keien te worden gesmeten. Uiteindelijk was ik de enige die zich toch het water in heeft gewaagd.

Weg duikbril

Het snorkelen is hier geen succes: er is behalve een stenige bodem niets te zien. Eenmaal zonder veel blauwe plekken weer uit het water gestrompeld, leg ik mijn snorkel en duikbril even op een rotssteen om een met mijn actiecamera (gewonnen bij OmroepWest) de branding te filmen. Dan komt er een reuzegolf aanstormen. Weg duikbril en snorkel. Inmiddels zal die wel elders zijn aangespoeld om een andere strandganger gelukkig te maken.

Klik op een foto voor een vergroting.
Vervolgens kun je bladeren met ’t scrollwieltje, de pijltjestoetsen, of (ook met een tablet) door links en rechts naast de foto te klikken.

Klik op een foto voor een vergroting.
Vervolgens kun je bladeren door rechts of links te kliken of te wrijven.

Het uitzicht.
  • Het uitzicht.
Het is een soort equivalent van het beeld in Rio. Strand en beeld zijn toch iets bescheidener.
  • Het is een soort equivalent van ...
Regen hebben we slechts één avond gehad. Ik gun het dit groene eiland graag.
  • Regen hebben we slechts één avon...
Vijf minuten lopen vanaf ons appartement.
  • Vijf minuten lopen vanaf ons app...

 

Trekzakken en (bijna-)botbreuken

Eduard Bekker 24 juni en 3 juli 2018leestijd: ± 2 minuten

Twee keer zijn weg in Santa Cruz en omgeving geweest. Het open podium op de eerste dag beviel mijn gezin niet zo. Het dorpje - waar we midden in een lokaal gebeuren bleken te zijn beland - wel. Maar het belendende AquaPark had een venijnig staartje.

> Meer
Terug   > Home     > Thema’s       > Reizen         > Madeira           > Garajau en omgeving

Madeira: wandelen langs de goot


Real Time Web Analytics
rss
Groener kan het bijna niet langs de Levada do Furado