De wandeling naar de punt van het eiland voert door een heuvelachtig, kaal en rotsig landschap, waar andere wandelaars als kleine stipjes wegvallen. Het is onze eerste wandeling. Het blijkt tevens de zwaarste. Het is die dag behoorlijk warm en er is geen schaduw gedurende de hele tocht, die bestaat uit veel klim- en daalwerk.
  • De wandeling naar de punt van het eiland voert door een heuvelachtig, kaal en rotsig landschap, waar andere wandelaars als kleine stipjes wegvallen. Het is onze eerste wandeling. Het blijkt tevens de zwaarste. Het is die dag behoorlijk warm en er is geen schaduw gedurende de hele tocht, die bestaat uit veel klim- en daalwerk.

Klimmen en dalen bij São Lourenço

Wandelend naar de punt van Madeira

Deze heuvel aan het eind van de wandeling vonden we te hoog om nog te beklimmen. Het was er te warm en we waren erg vermoeid.
  • Deze heuvel aan het eind van de wandeling vonden we te hoog om nog te beklimmen. Het was er te warm en we waren erg vermoeid.

Deze wandeling is anders dan de levada-expedities, die slechts licht hellend verlopen. Hier moet stevig worden geklommen en gedaald.

25 juni 2018
door Eduard Bekker • Foto’s Eduard & Jonathan Bekker

Klik op een foto voor een vergroting.
Vervolgens kun je bladeren met ’t scrollwieltje, de pijltjestoetsen, of (ook met een tablet) door links en rechts naast de foto te klikken.

Klik op een foto voor een vergroting.
Vervolgens kun je bladeren door rechts of links te kliken of te wrijven.

Het landschap doet wat wildwest aan.
  • Het landschap doet wat wildwest ...
Deze formaties kom je veel tegen. Een met lava volgelopen breuk of gewoon een lavaspoor? (Ja, Madeira is van oorsprong vulkanisch)
  • Deze formaties kom je veel tegen...
Het rustpunt aan het eind van de wandeling (je moet dan dus nog wel helemaal terug) heeft ook een wat western-achtige uitstraling.
  • Het rustpunt aan het eind van de...

 

Wandelend van Portela naar Porto da Cruz

Eduard Bekker 2 juli 2018leestijd: ± 2 minuten

Deze toch is al heel wat lichter dan onze eerste bij São Lourenço: het is vrijwel alleen maar afdalen. En dat voor een groot deel langs een verfrissende levada-stroom.

> Meer
Terug   > Home     > Thema’s       > Reizen         > Madeira           > Wandeling São Lourenço

Madeira: wandelen langs de goot


Real Time Web Analytics
rss
Groener kan het bijna niet langs de Levada do Furado