Van New York naar Los Angeles

Treinend door de VS

In San Luis Obispo off all places. Op het noodzakelijke gele krukje dat bijna overal nodig is om de trein in te komen.
  • In San Luis Obispo off all places. Op het noodzakelijke gele krukje dat bijna overal nodig is om de trein in te komen.

Van New York naar Los Angeles via Washington en San Francisco. Een reis per trein dwars door de VS is een uitdaging. Van de oostkust naar de westkust duurt de reis minstens 65 uur. Alle reden om onderweg eens uit te stappen in Pittsburg, Chicago en Grand Junction of all places. We beschrijven onze ervaringen en misschien kunnen we je wel helpen met tips, mocht je zelf eens dit waagstuk willen ondernemen.

Van 31 mei tot 5 juli 2015
door Eduard Bekker

Naar New York

Eduard Bekker 31 mei 2015

We vliegen met Icelandair naar New York. Dit is de goedkoopste mogelijkheid (iets meer dan 400 euro per persoon). De route is via Reykjavik (althans via vliegveld Keflavik, dat nog een 50 kilometer rijden van de hoofdstad ligt verwijderd), alwaar we moeten overstappen.

> Meer

New York

Eduard Bekker Van 31 mei t/m 4 juni 2015leestijd: ± 1 minuut

We zijn vaker in New York geweest, maar we raken er niet uitgekeken en niet uitgewinkeld. Dit keer bezochten we de net geopende Freedom Tower, de High Line (een tot park omgewerkte spoorlijn) en het MoMa, het Museum of Modern Art.

> Meer

Washington: gratis musea!

Eduard Bekker 6 t/m 8 juni 2015leestijd: ± 3 minuten

Bij onze trip hoort natuurlijk het Amerikaanse regeringscentrum: Washington. We bezochten er het centrale park met de vele gedenktekens en monumenten. Er omheen musea te kust en te keur en allemaal gratis!

> Meer

Pittsburgh: opgeknapte vergane glorie

Eduard Bekker 8 t/m 10 juni 2015leestijd: ± 2 minuten

Pittsburgh ligt mooi op de route van Washtington naar Chicago. De stad leek me wel wat, omdat het in mijn herinnering een van de grootste tramnetten van de VS had. Ja, had. Behalve wat S-Bahn-achtige lijnen is daar niets meer van terug te vinden, behalve wat rails in de buitenwijken. Dat geldt ook voor de geheel teloorgegane staalindustrie. Maar toch hebben we het hier een paar dagen prima naar ons zin gehad, want het was prachtig weer.

> Meer

Winkels en horeca in Chicago niet voor het oprapen

Eduard Bekker 10 t/m 14 juni 2015

Het aantrekkelijkste aan Chicago is de ligging aan het Lake Michigan. Verder was het opmerkelijk dat je hier veel te maken kreeg met rijen: voor het aquarium en voor de pizzeria’s.

> Meer

Chicago - Grand Junction

Eduard Bekker 14 - 15 juni 2015leestijd: ± 4 minuten

Samen met onze treinreis van Grand Junction naar Sacramento is dit onze langste treinreis: meer dan 26 uur! Alle reden om halverwege even een paar dagen pauze te houden en een kleine provinciestad te bekijken: Grand Junction.

> Meer

Grand Junction: relaxt stadje, mooie omgeving

Eduard Bekker 14 - 19 juni 2015leestijd: ± 1 minuut

Grand Junction is een kleiner, maar zeer goed verzorgd westernstadje in Colorado, tegen de grens van Utah. Het geheel 'blanke' stadje (dat valt op na New York, Washington, Pittsburgh en Chicago) heeft trouwens sinds kort een universiteit, wat een enorme economische impuls heeft gegeven.

> Meer

Van Grand Junction naar Sacramento.

Eduard Bekker 19 juni 2015leestijd: ± 3 minuten

Eigenlijk is het station van Grand Junction slechts tot vijf uur in de middag geopend. Logisch, want daarna rijden er geen treinen meer. Althans als ze op tijd zijn. Dat hebben we zelden meegemaakt. Hier ook niet.

> Meer

Sacramento

Eduard Bekker 19 - 23 juni 2015

Sacramento is een relaxte tussenstop. De stad is op het eerste gezicht niet echt boeiend. Maar Old Sacramento – een opgetrokken facade in western-stijl met een uitgebreid spoorwegmuseum – maakt het wel weer de moeite waard.

> Meer

Van Sacramento naar San Francisco

Eduard Bekker 23 juni 2015leestijd: ± 1 minuut

De reis van Sacramento naar San Francisco is een stuk ontspannender dan de voorgaande reizen: de trein vertrekt op tijd en je kunt gewoon op het perron opstappen. Onze koffers hoeven niet apart ingecheckt te worden en er is WiFi aan boord. En we zitten aan een tafel. Bovendien is de reis maar kort. Maar we hadden deze voorzieningen ook graag gehad bij de langere reizen.

> Meer

San Francisco straalt vooral nostalgie uit

Eduard Bekker Van 23 - 27 juni 2015leestijd: ± 1 minuut

San Francisco wijkt sterk af van de andere steden die we tot dusver hebben bezocht en straalt een zekere nostalgie uit. Van victoriaanse poppenhuizen op schaal 1:1 tot de Flower Power tijd.

> Meer

Per Amtrak van San Francisco naar Los Angeles

Eduard Bekker 27 juni 2015leestijd: ± 4 minuten

Het zal onze laatst treinrit van 2015 in de VS zijn: van Oakland naar Los Angeles. De Coast Starlight slingert zich door het heuvellandschap en rijdt vervolgens pal langs de kust.

> Meer

Los Angeles: een kluwen van stadsdelen

Eduard Bekker Van 28 juni tot 4 juli 2015leestijd: ± 2 minuten

Zelfs een week is bij lange na niet genoeg om Los Angeles beter te leren kennen. We zijn niet verder gekomen dan Hollywood, Beverly Hills, een bezoek aan de Paramount-studio’s, de stranden en Culver City. Dat laatste omdat dit stadsdeel toch in de buurt was.

> Meer

Naar Schiphol via Stockholm

Eduard Bekker 4/5 juli 2015leestijd: ± 1 minuut

Na vijf weken VS hebben we vanuit Los Angeles de terugreis ingezet. De voordeligste vlucht was via Norwegian Arilines met een tussenstop in Stockholm. Dat is de goedkoopste manier.

> Meer
Terug   > Home     > Thema’s       > Reizen         > Dwars door de VS

Reizen


Real Time Web Analytics
rss
Aankomst in Grand-Junction.