Een druk vooroort van Washington

Wandelen en eten in Georgetown

Het oude Chesapeake and Ohio Canal was ooit een industriële ader. Nu is het een schilderachtige wandelroute.
  • Het oude Chesapeake and Ohio Canal was ooit een industriële ader. Nu is het een schilderachtige wandelroute.

Georgetown is een vooroord van Washington en het plaatsje is ouder dan Washington zelf, dat het allang heeft ingelijfd. Je vindt hier oude, historische huizen en veel eetgelegenheden. Die zijn rond etenstijd bomvol.

6 juni 2015
door Eduard Bekker • Foto’s: Vader & Zn

H

et oude Chesapeake and Ohio Canal is een aardige wandelroute. Ooit een 300km lange vaarroute voor onder meer steenkool, is het nu een schilderachtig monument. Ik vermoed dat het inmiddels volkomen onbevaarbaar is geworden.

We moeten lang zoeken naar een plekje om te eten. En wat ons vooral opvalt: wat is het hier in de restaurants toch een herrie! Blijkbaar praten
Amerikanen veel het erg hard. Zelfs langs de oever van de Potomac zagen we de terrassen niet zitten, omdat het horen en zien ons verging!!!

Vietnamees

Uiteindelijk vinden wij een plekje in een Vietnamees restaurant helemaal aan het begin van de M St NW (hűh?), waar ons oog al op was gevallen toen we hier Georgetown binnen liepen. Het eten was goed en niet duur en de bediening was vriendelijk. En vooral: we konden mekaar hier goed verstaan...

Klik op een foto voor een vergroting.
Vervolgens kun je bladeren met ’t scrollwieltje, de pijltjestoetsen, of (ook met een tablet) door links en rechts naast de foto te klikken.

Klik op een foto voor een vergroting.
Vervolgens kun je bladeren door rechts of links te kliken of te wrijven.

Terug   > Home     > Thema’s       > Reizen         > VS           > Washington             > Georgetown

Washington: gratis musea!


Real Time Web Analytics
rss
Washington Union Station