Van de middeleeuwen tot en met impressionisme

De National Gallery of Art

Ja, ook ‘onze’ Mesdag kun je hier vinden. Het gaat om het schilderij ‘Zonsondergang in Scheveningen’: De vloot vissersschepen ligt voor anker’ uit 1894, dat hier sinds 2012 is te zien.
  • Ja, ook ‘onze’ Mesdag kun je hier vinden. Het gaat om het schilderij ‘Zonsondergang in Scheveningen’: De vloot vissersschepen ligt voor anker’ uit 1894, dat hier sinds 2012 is te zien.

Dit (gratis!!!) museum is verpletterend! Als het zaal na zaal na zaal doorloopt, heb je het gevoel dat je hier alle schilderijen van de wereld aantreft. Er hangen echt de prachtigste doeken: althans als je van landschappen en impressionisme houdt.

8 juni 2015
door Eduard Bekker • Foto’s Vader & Zn

W

el is het van belang dat je niet met een rugzak met elektronica naar binnen gaat: de rugzak moet je afgeven, maar je moet wel weer de elektronica eruit vissen, ‘omdat ze daar geen verantwoordig voor aanvaarden’. Dat werd voor ons dus rondsjouwen met twee tablets en een laptop in een draagtasje...

Maar waar je bij het ‘Rijks’ en bijvoorbeeld het Musée d’Orsay de schrik om het hart slaat van de gigantische rijen, kun je hier domweg direct naar binnen lopen. En nergens in de zalen is het dringen. We gaan hier beslist ooit voor een tweede keer heen, maar dan een hele dag!

Klik op een foto voor een vergroting.
Vervolgens kun je bladeren met ’t scrollwieltje, de pijltjestoetsen, of (ook met een tablet) door links en rechts naast de foto te klikken.

Klik op een foto voor een vergroting.
Vervolgens kun je bladeren door rechts of links te kliken of te wrijven.

Terug   > Home     > Thema’s       > Reizen         > VS           > Washington             > Nat. Gallery of Art

Washington: gratis musea!


Real Time Web Analytics
rss
Washington Union Station