Stad tussen de twee rivieren lijkt niet veel te bieden

Juist buiten binnenstad boeiend

Mensen scharen zich om de fontein in het Point State Park, waar de rivieren Allegheny en Monongahela bijeen komen. Ooit waren hier slums.
  • Mensen scharen zich om de fontein in het Point State Park, waar de rivieren Allegheny en Monongahela bijeen komen. Ooit waren hier slums.

Pittsburgh is een prima lokatie om even halt te houden onderweg naar Chicago. We hebben ons er in het zonnig weer prima vermaakt. Het is echter niet de oude binnenstad die lokt, maar vooral de directe omgeving op beide oevers ertegenover. Toch hebben we in het centrum ook nog wat plaatjes kunnen schieten.

8 t/m 10 juni 2015
door Eduard Bekker • Foto’s: Vader & Zn

O

p Market Square kun je eten en drinken. Het is zo’n beetje het centrale plein in het centrum. Van hieruit kun je naar het Point State Park, waar bovengenoemde rivieren bij mekaar komen. Op de grasvlakte zijn vaak manifestaties. Onderstaande foto’s geven de sfeer tussen beide plekken weer.

Klik op een foto voor een vergroting.
Vervolgens kun je bladeren met ’t scrollwieltje, de pijltjestoetsen, of (ook met een tablet) door links en rechts naast de foto te klikken.

Klik op een foto voor een vergroting.
Vervolgens kun je bladeren door rechts of links te kliken of te wrijven.

Terug   > Home     > Thema’s       > Reizen         > VS           > Pittsburgh             > Binnenstad

Pittsburgh: opgeknapte vergane glorie


Real Time Web Analytics
rss