Sneltram stopt om zeven uur ’s avonds

Folsom: historisch, maar stil

De hoofdstraat van Folsom toont stil in de late middag van de 22ste juni.
  • De hoofdstraat van Folsom toont stil in de late middag van de 22ste juni.

De laatste dag van ons verblijf in Sacramento gaan we met de Gold Line lightrail – zeg maar sneltram – naar buurgemeente Folsom.

22 juni 2015
door Eduard Bekker • Foto’s: Eduard & Jonathan Bekker

H

et historische stadje is bekend van een leerfetishistenfestival dat daar jaarlijks wordt gehouden. Maar daar komen wij niet voor. Dat is er nu ook niet.

Treeplank

We gaan met de lightrail, die wat doet denken aan de Nieuwegeinlijn. Maar wel met een opmerkelijk hoge instap. Overigens is het personeel in tram en bus verplicht gehandicapten aan boord te helpen. Er is dan ook een treeplank aanwezig om deze hindernis te nemen.

Spoorbomen

Verder rijdt de lightrail in eerste instantie gewoon als een stadstram door de straten van Sacramento. Maar het zijn de spoorbomen in de zijstraten die sluiten als de tramtrein voorkomt, die alsnog duidelijk maken dat dit verhikel als een trein wordt beschouwd.

In Folsom zelf valt helaas weinig te beleven dan wat rond te slenteren. Al gauw nemen we weer de tram terug. Maar vergeten er rekening mee te houden dat je onderweg beter niet kunt uitstappen: na 19:00 uur ligt het laatste stuk van deze lijn stil, namelijk.

Klik op een foto voor een vergroting.
Vervolgens kun je bladeren met ’t scrollwieltje, de pijltjestoetsen, of (ook met een tablet) door links en rechts naast de foto te klikken.

Klik op een foto voor een vergroting.
Vervolgens kun je bladeren door rechts of links te kliken of te wrijven.

Terug   > Home     > Thema’s       > Reizen         > Dwars door de VS           > Sacramento             > Folsom

Sacramento


Real Time Web Analytics
rss
Banjerend door Oud Sacramento