Vrolijke berichten ter afleiding, maar verdriet mag soms best

Laat deze tijd niet meer terugkeren!

Het is geen hart onder de riem, maar deze song - vooral de titel - vertolkt ongetwijfeld de gevoelens van velen.
  • Het is geen hart onder de riem, maar deze song - vooral de titel - vertolkt ongetwijfeld de gevoelens van velen.

Het zijn nu idiote tijden sinds het gekroonde virus rond waart. Alles wat juist natuurlijk en menselijk is, wordt afgeraden, zo niet streng verboden. Ja, we zullen onze schouders eronder zetten, maar mogen we er alsjeblieft ook even verdriet om hebben?

zaterdag 28 maart 2020
door Eduard Bekker

G

ezellig in groepsverband iets ondernemen? Verboden! Nieuwe kennissen bezoeken? Sterk af te raden! Leuke meetings en evenemenen bezoeken? Vergeet het maar: ze zijn er niet eens meer! Van alles wat juist leuk is kun je ziek worden en als jij het niet wordt, steek je wel anderen aan.

Dan maar af gaan op de informatie van deskundigen? Het RIVM geeft informatie, die telkens weer niet blijkt te kloppen:

Mistige betogen

Kortom aan deze adviezen ontleen je geen zekerheid. Tekenend is ook de onwil van sommigen uit de medische wereld, die er absoluut niets in zien om de koe werkelijk bij de horens te vatten. En in tegendeel: verzanden in een totaal mistig betoog.

Burgeroorlog

In de omzwervingen op internet kom ik dan toch weer uit bij onderstaand YouTube-fragment. De bekende Canadese zusjes Ann & Kate McGarrigle dragen daar ‘Hard Times Come Again No More’ voor, bijgestaan door familie en vrienden. Het is een Amerikaanse traditional van Stephen Foster, die veel bekende composities op zijn naam heeft staan, zoals ‘Oh Susanna’ en ‘Old Folks at Home’. Het dateert uit de tijd van Amerikaanse Burgeroorlog - een periode waarin ook veel mensen hoopten dat die rampzalige periode nooit meer zou terugkeren.
Een dat geldt nu natuurlijk ook, nu alles wat het leven zo aantrekkelijk maakt, niet of nauwelijks nog mogelijk is.

Trekharmonica

Deze videoclip is rond 2006 op Facebook geplaatst, maar het origineel is mogelijk nog ouder. Kate McGarrigle hanteert de trekharmonica. Dat zij inmiddels al tien jaar geleden gestorven is, stemt ook niet vrolijk. Ik kan het me gewoon niet voorstellen dat één van hen er niet meer is, zo onafscheidelijk waren ze in de muziek.

Gelukkig hebben we tegenwoordig internet en dit maakt het toch enigszins mogelijk om de contacten goed in leven te houden, maar het kan geen kwaad om af en toe het werkelijke verdriet van heden en het gemis van werkelijk mens tot mens contact onder ogen te zien en je even te laten gaan.

Deze pagina is ook gelinkt aan De Harmonicahoek. Hieronder voor de trekharmonicaspelers diverse notaties.

Terug   > Home     > Weblog       > 2020         > Hard Times Come Again No More

Weblog 2020


Real Time Web Analytics
rss
Demonstratie Russen op het Museumplein op 21 januari 2023