Tegen onderdrukking - voor onafhankelijkheid

Demonstraties in Nederland en België

Met trekharmonica bij een demonstratie op 1 oktober 2017 bij de Spaanse ambassade op het Lange Voorhout in Den Haag.
  • Met trekharmonica bij een demonstratie op 1 oktober 2017 bij de Spaanse ambassade op het Lange Voorhout in Den Haag.

Twee keer heb ik in Den Haag gedemonstreerd tegen de onderdrukking van de Catalanen. En me telkens verbaasd over het onbegrip bij het grote publiek, tot aan het Europese parlement toe. Zaken die van Hongarije, Polen, Oekraïne en Rusland op felle afwijzingen stuiten, worden van de Spaanse overheid zonder enige reserve geaccepteerd. Onbegrijpelijk!

Dinsdag 31 oktober 2017
door Eduard Bekker

E

en tijd heb ik me afgevraagd waarom ik in de media vooral de standpunten van de tegenstanders van onafhankelijkheid lees en waarom er geen wederhoor wordt toegepast. De strekking van het antwoord hierop is ‘uiteraard passen we normaliter hoor en wederhoor toe, maar niet bij criminelen, fascisten, racisten en andere xenofoben, neo-nazi’s en onafhankelijkheidsgekkies’.

Áls er al een ingezonden stuk met slechts pleidooi voor meer autonomie in de Volkskrant verschijnt, moet het meteen al worden afgezeken met een ‘relativerende’ cartoon.
  • Áls er al een ingezonden stuk met slechts pleidooi voor meer autonomie in de Volkskrant verschijnt, moet het meteen al worden afgezeken met een ‘relativerende’ cartoon.

Onpraktische gevolgen

Persoonlijk ken ik eigenlijk alleen maar Catalanen die onafhankelijk willen zijn, al zullen sommigen in praktijk tegen zijn vanwege de zeer onpraktische gevolgen. Maar ik zie ze absoluut niet als ‘gekkies’ en ‘xenofoben’ (xenofoob? In Catalonië hebben ze als enigen in Europa gedemonstreerd voor meer opvang van vluchtelingen!).

Terug   > Home     > Thema’s       > Catalonië         > Demonstraties

Real Time Web Analytics
rss
Demonstratie voor stemrecht voor Catalonië op de Dam in Amsterdam op 23 september 2017