Barcelona

Lieve mensen in Catalonië: met een spandoek op het gemeentehuis worden vluchtelingen welkom geheten.
  • Lieve mensen in Catalonië: met een spandoek op het gemeentehuis worden vluchtelingen welkom geheten.
Foto: Eduard Bekker

Theorie over ‘een signaal van kwetsbare groepen’ klopt niet.

Eduard Bekker maandag 21 augustus 2017leestijd: ± 4 minuten

Elke aanslag is me een gruwel, maar wat er afgelopen donderdag is gebeurd, was voor mij een extra klap. Barcelona heb ik inmiddels vier keer bezocht. Twee weken geleden was ik hier nog: de Rambla overstekend en op Plaça Catalunya voor inlichtingen. Catalonië heeft al jaren een speciaal plaatsje in mijn hart.

> Meer

Het park van Montjuïc

Eduard Bekker augustusus 2017leestijd: ± 1 minuut

Het Castell de Montjuïc op de gelijknamige heuvel is een oude Spaans fort. Als je het bezoekt heb je een fraai uitzicht over het havencomplex en de stad. Vroeger was het hier minder vreedzaam.

> Meer

De Sagrada Familia

Eduard Bekker Zomer 2016 en 2017leestijd: ± 1 minuut

‘Even’ een dag tevoren een kaartje met de gewenste tijd ophalen en een dag later van het interieur van de ‘kathedraal in eeuwige aanbouw’ genieten.

> Meer

De ‘wonderfontein’ van Barcelona

Eduard Bekker oktober 2016 en augustus 2017

De Font Magica is een groep fonteinen in de buurt van Plaça d’Espanya. ’s Avonds als de fonteinen verlicht zijn is het fraai schouwspel dat veel mensen - vooral toeristen - trekt. Die flaneren zich hier te pletter.

> Meer

Parc de la Cuitadella

Eduard Bekker oktober 2016 en augustus 2017

Ooit stond hier een groot citadel. Gebouwd door de Spanjaarden om de Catalanen eronder te houden. Toen die dachten dat dat niet meer nodig was, hebben ze het gesloopt en is er een fraai park van gemaakt.

> Meer

Een bezoek aan de gevangenis van Barcelona

Eduard Bekker 2 augustus 2017leestijd: ± 3 minuten

Eigenlijk wijs ik het doden van andere mensen af. Zelfs als het slachtoffer een lid van de – vooral in de jaren van de Franco dictatuur - beruchte Guardia Civil is. Toch ben ik er tegen en vind ik dat het bestraft moet worden. Maar als ik tegen het doden van mensen ben dan ben ik uiteraard ook tegen de doodstraf. En zeker tegen de gruwelijke wijze waarop de doodvonnissen in Spanje werden voltrokken: met de wurgpaal. Een verschrikkelijk instrument. Dat realiseerde ik me weer eens toen ik op 2 augustus de net gesloten gevangenis van Barcelona bezocht.

> Meer
Terug   > Home     > Reizen       > Catalonië         > Barcelona

Op vakantie naar Catalonië


Real Time Web Analytics
rss
Uitzicht op de haven van Barcelona vanaf het Kasteel van Montjuïc