Vierde bezoek

New York

Een wandeling over de High Line is een vrij nieuwe attractie: een oud bovengrond goederentracé is omgebouwd tot een bochtig park dat zich door het Meat Packing District slingert met een terras onderweg.
  • Een wandeling over de High Line is een vrij nieuwe attractie: een oud bovengrond goederentracé is omgebouwd tot een bochtig park dat zich door het Meat Packing District slingert met een terras onderweg.

We zijn vaker in New York geweest, maar we raken er niet uitgekeken en niet uitgewinkeld. Dit keer bezochten we de net geopende Freedom Tower, de High Line (een tot park omgewerkte spoorlijn) en het MoMa, het Museum of Modern Art.

Van 31 mei t/m 4 juni 2015

door Eduard Bekker - Foto’s: Eduard en Jonathan Bekker

H

et was wel spannend. We hadden na het invullen van de ESTA-verklaring een printbare bewijzen van invulling, maar blijkbaar zijn die niet meer nodig.
Het was naar Europese tijd gemeten inmiddels diep in de nacht toen we om een uur of 10 in de avond eindelijk door de controle en de bagageafwikkeling waren. We waren te moe om nog uit te zoeken of we met de airtrain en een metro naar ons hotel bij het Central Park konden gaan, dus gingen maar in de rij staan voor de taxi.

TIP: NOOIT ingaan op aanbiedingen van mensen die je al in de rij aanspreken voor een rit. Naar verluidt zijn sommige mensen die daarop ingingen nooit meer teruggezien.

De legale taxi was trouwens ook niet ideaal. Ook ’s avonds is het een lange rit met veel files en stoplichten. Dan is de airtrain weliswaar ook niet goedkoop, maar het gaat wel een stuk sneller. De chauffeur was ook dit keer een Haïtiaan, die verbaasd was dat ik als Nederlander Frans kon spreken (waar heb je dat in vredesnaam geleerd?).

Hieronder enkele doorverwijzingen naar betreffende thema’s, maar eerste enkele globale impressies.

Traditioneel slenteren

Eduard Bekker 31 mei t/m 4 juni 2015leestijd: ± 2 minuten

Het is onze gewoonte om de eerste dag – als onze biologische klok nog zes uur voor loopt – de Broadway heel vroeg in de ochtend af te lopen van Up- naar Downtown. Onderweg stoppen we op diverse plekken (Macy’s!), om uiteindelijk bij Battery Park te belanden.

> Meer

The Museum of Modern Art (MoMa)

Eduard Bekker 1 juni 2015

Hadden we al eerder het Guggenheim museum bezocht, dit keert is het Museum of Modern Art, het MoMa, aan de beurt.

> Meer

De High Line: een slingerend park boven straatniveau

Eduard Bekker 2 juni 2015

Zeker als het mooi weer is een must: flaneren over de High Line. Het is een aparte manier om de westelijke kant van Manhatten te bekijken via een paar kilometer kruisingsvrij groen op een viaduct van rond de twee kilometer.

> Meer

Freedom Tower: de goede ingang gekozen.

Eduard Bekker 3 juni 2015leestijd: ± 2 minuten

We hadden geluk. Op 29 mei was de Freedom Tower – de opvolger van de verwoeste Twin Towers – open gegaan voor het publiek. We dachten dat het zo druk zou zijn, dat het geen zin zou hebben om een kaartje te kopen. We hadden echter geluk.

> Meer

Luchtje scheppen in Central Park

Eduard Bekker 5 juni 2015leestijd: ± 1 minuut

De laatste dag van ons bezoek is aan Central Park. Even op de valreep nog een frisse neus halen.

> Meer
Terug   > Home     > Thema’s       > Reizen         > VS           > New York

Treinend door de VS


Real Time Web Analytics
rss
Uitzicht vanuit de Freedom Tower.