Beschaafde westernnederzetting in Colorado

Grand Junction: relaxt stadje, mooie omgeving

Aan de gevels is nog wel te zien, dat dit ooit echt een WildWeststadje was. Vroeger stonden hier de paarden, nu de auto’s.
  • Aan de gevels is nog wel te zien, dat dit ooit echt een WildWeststadje was. Vroeger stonden hier de paarden, nu de auto’s.

Grand Junction is een kleiner, maar zeer goed verzorgd westernstadje in Colorado, tegen de grens van Utah. Het geheel 'blanke' stadje (dat valt op na New York, Washington, Pittsburgh en Chicago) heeft trouwens sinds kort een universiteit, wat een enorme economische impuls heeft gegeven.
We dachten hier de eerste Nederlanders te zijn, maar dat viel tegen. Op de avond van 18 juni kwam een hele tourincar vol aan...

14 - 19 juni 2015
door Eduard Bekker • Foto’s: Vader & Zn

H

et zou ons niet verbaasd hebben als we in een zandering en stoffig stadje zouden hebben uitgestapt uit de trein, alwaar het perron slechts uit een houten plankier zou hebben bestaan. Maar niets van dat al: er is een goed geoutilleerd station en het stadje is tiptop verzorgd, iets wat meteen opvalt: zelfs de trottoirs zijn goed onderhouden! We hebben hier dan ook een vijftal heel relaxte dagen gehad, waarbij we ook wandelend en per fiets de omgeving hebben verkend.

Veel contact met de plaatselijke bevolking hebben we echter niet gehad. Volgens de statistieken stemt pakweg 2/3 Republikein en 1/3 Democraat.

Grand Junction: rond de Main Street

Eduard Bekker 14 - 19 juni 2015leestijd: ± 2 minuten

Grand Junction blijkt een goede plek om even wat langer te blijven om wat tot rust te komen. Het hotel aan de Main Street heeft een zwembad(je) en in de omgeving is veel te doen.

> Meer

Winkelen

Eduard Bekker 14 - 19 juni 2015leestijd: ± 1 minuut

Winkelen doen vooral vrouw en zoon graag. Soms doe ik mee. Hier hield ik me in. Tot we de Walmart bezochten.

> Meer

Fietsen rond Grand-Junction

Eduard Bekker 17 juni 2015leestijd: ± 2 minuten

Grand Junction heeft ook een zaak die fietsen verkoopt en verhuurt. Voor 35 dollar de fiets huren we drie soepel rijdende exemplaren. We volgen de Colorado-rivier naar het Westen.

> Meer

Colorado National Monument verkennen

Eduard Bekker 18 juni 2015leestijd: ± 2 minuten

Een van de redenen om even kwartier te maken in Grand Junction was de omgeving. Die hebben we per fiets en al wandelend verkend. Dat laatste met een bezoek aan het Colorado National park.

> Meer

Bliksem-instructie trekharmonica

Eduard Bekker 17 juni 2015leestijd: ± 1 minuut

Kijk, dit zijn nou de leukere dingen van een reis: contact maken met anderen. Bijvoorbeeld door op straat muziek te maken.

> Meer

Brandalarm

Eduard Bekker 18 juni 2015leestijd: ± 1 minuut

Brandalarm gaat af in het hotel; een ongelooflijke eeuwig oorsuizen veroorzakende takkeherrie. Dan pak ik natuurlijk direct mijn smartphone, laptop, tablet en iPod Touch en spurt naar de uitgang.

> Meer
Terug   > Home     > Thema’s       > Reizen         > Dwars door de VS           > Grand Junction

Treinend door de VS


Real Time Web Analytics
rss
Blik op het bergmassief ten Noorden van Grand Junction vanaf de zuidoever van de Colorado Rivier.