Vertrek met vijf uur vertraging

Van Grand Junction naar Sacramento.

Grand Junction Station. Eindelijk vertrekken na vijf uur vertraging.
  • Grand Junction Station. Eindelijk vertrekken na vijf uur vertraging.

Eigenlijk is het station van Grand Junction slechts tot vijf uur in de middag geopend. Logisch, want daarna rijden er geen treinen meer. Althans als ze op tijd zijn. Dat hebben we zelden meegemaakt. Hier ook niet.

19 juni 2015
door Eduard Bekker • Foto’s: Vader & Zn

O

nze trein naar Californië arriveert met vijf uur vertraging. Het loket blijft gelukkig gewoon geopend, maar de lokettist heeft niets meer te doen zolang er geen trein aankkomt. Af en toen hangt hij een papiertje op met de verwachte aankomsttijd. Hij wordt afgelost en zijn collega deelt koekjes uit.
Zoon Jonathan is met een Duits meisje dat hij in de stationshal heeft ontmoet de stad in gegaan om wat te eten. Als de trein eindelijk binnen aan het rijden is, is hij nog niet terug. Maar dan met dank aan de sms op mijn smartphone, die gelukkig ook in Amerika functioneert, komt hij nog net op tijd met zijn nieuw opgedane kennis aangehold.

Salt Lake City

We stappen in voor de volgende rit van zo’n 26 uur. Als de trein vertrekt, schemert het al. Dan zien we buiten geen hand voor ogen meer en gaat Utah goeddels in het donker aan ons voorbij. Pas na Salt Lake City gloort weer het ochtendlicht. Een moment dat ik in tamelijk bewust meemaak, want van slapen komt niet veel.

Toiletten

Al eerder heb ik opgemerkt, dat het reizen wat derde-wereld karakter heeft. Wat echter afwijkt is het comfort. In de trein is zowel een restauratie als een snackloket aanwezig, bijvoorbeeld. Ook is er per compartiment een waterautomaat en een uitgebreide toilet-batterij van een stuk of vijf, met een goede wasgelegenheid, waar met deze lange reizen dan ook dankbaar gebruik van maken.

Geen WiFi

Ook zij is er per zitplaats een stopcontact. Helaas hebben we maar op enkele trajecten WiFi: juist op alleen de korte afstanden. Dit schijnt ter mee te maken te hebben dat als de trein meerdere staten doorkruist, men het niet eens kan worden welke staat voor de kosten hiervan opdraait.

Klik op een foto voor een vergroting.
Vervolgens kun je bladeren met ’t scrollwieltje, de pijltjestoetsen, of (ook met een tablet) door links en rechts naast de foto te klikken.

Klik op een foto voor een vergroting.
Vervolgens kun je bladeren door rechts of links te kliken of te wrijven.

Terug   > Home     > Thema’s       > Reizen         > Dwars door de VS           > Grand Junction - Sacramento

Treinend door de VS


Real Time Web Analytics
rss
Ochtendblik op het zoutmeer van Salt Lake City.